Podijeli objavu

Jedna od najistaknutijih ličnosti domaće kantautorske scene 15. listopada nastupit će u Lisinskom uz orkestar i zbor.

J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, kantautor je koji je oduševio publiku i kritiku svojim impresivnim debitantskim albumom „Dangerous Waters“, koji je tjedan dana nakon što je objavljen postao najprodavaniji domaći album u Hrvatskoj, što dosad nije uspjelo nijednom domaćem izvođaču koji pjeva na engleskom jeziku.

Ove je godine J.R. August osvojio tri nagrade „Porin“, postavivši dva presedana u povijesti te nagrade: najbolji novi izvođač godine osvojio je nagradu za album godine koji je, k tome, u cijelosti snimljen na engleskom jeziku. Osvojio je „Porina“ i za najbolji album alternativne glazbe te nagradu radijske emisije „Music Pub“ za najbolji album. Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade „Rock&Off“ osvojio je nagrade za album godine, najboljeg novog izvođača i najboljeg izvođača rock glazbe.

J.R. August svoj je izričaj brusio, između ostalog, nastupajući kao prateći glazbenik u čuvenim klubovima Los Angelesa. Nakon što su čuli jednu njegovu pjesmu, britanski bend Coldplay predstavio ga je na svojoj internetskoj stranici kao obećavajućeg mladog glazbenika.

Velikog talenta i iznimne muzikalnosti, J.R. August glazbenik je profinjenog senzibiliteta koji lakoćom publiku uvodi u svoj zavodljiv svijet u kojem njegov prepoznatljiv falset pripovijeda fantastične glazbene priče iz šuma, planina i rijeka kojima se nadahnjuje.

U Lisinskom će predstaviti svoj bogato nagrađivan album prvijenac „Dangerous Waters“, stilski raznolik i zvukovno autentičan album koji predstavlja J.R. Augusta kao izuzetno zrelog glazbenika koji svu raskoš svojih privlačnih ritmičkih vizija i harmonijskog bogatstva aranžmanski majstorski umotava u maštovite glazbene avanture.

Njegove su pjesme i elegične i sanjive, i dinamične i ritmične, i folk i jazzy i bluesy, a punim će sjajem svaka od njih zablistati u veličanstvenom ambijentu Lisinskog gdje će se J.R. Augustu pridružiti orkestar i zbor.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 100, 120, 140 i 160 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.