Podijeli objavu

U petak, 26. siječnja u City Plazi održat će se jubilarni, 65. Zagrebački festival na kojem će nastupiti pet izvođača Croatia Recordsa – Adastra, Antonela Doko, Bang Bang, Ivo Perkušić i Vanna.

Jedna od naših najboljih pjevačica, Vanna, na festivalu će izvesti pjesmu “Najbolji ljudi” za koju je sama napisala glazbu i tekst, a koja je već osvojila radijske etere diljem zemlje. Naime, njezin novi singl već se šest tjedana nalazi na nacionalnoj top listi radijskog emitiranja HR top 40, a ovoga je tjedna na visokom 8. mjestu! Spot koji potpisuje Ratio Video Production na YouTube kanalu Croatia Recordsa pregledan je više od 43.000 puta.

Vannu za Zagrebački festival vežu prekrasne uspomene, 1990. godine trijumfirala je s pjesmom “Zlatna noć” koju je otpjevala s Ilanom Kabiljom, nakon čega se vinula u sam vrh glazbene scene s kojeg ne silazi zahvaljujući zapanjujućoj vokalnoj interpretaciji koja, u kombinaciji s njenim bezvremenskim pjesmama, čini razliku koju publika i te kako prepoznaje.

slika 620px

Četiri tjedana na listi najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj je i pjesma “O čemu pričamo” dobitnice nagrade Porin za najboljeg novog izvođača, Antonele Doko. Antoneli će ovo biti treći uzastopni nastup na Zagrebačkom festivalu, podsjetimo, 2016. godine izvela je svoj najveći hit “Onaj dan”, zatim je u siječnju 2017. nastupila s pjesmom “Odlična stvar” i osvojila treću festivalsku nagradu. Sve spomenute pjesme potpisuje Arijana Kunštek koja je autorica i novog Antonelinog singla

Zagrebački pop rock bend Bang Bang ovoga je tjedna ušao na listu HR top 40 s pjesmom “Papar i sol” s kojom će nastupiti na Zagrebačkom festivalu. Baš kao i Antoneli, Bang Bangu ovo će biti treći nastup na festivalu, nakon što su 2015. godine izveli svoj najveći hit “Imam” te početkom 2017. pjesmu “Pijani i zaljubljeni”. Bang Bang iza sebe ima album “Bez obzira na sve” iz 2015. godine te nagradu Porin za najboljeg novog izvođača 2015. godine! Prošlu su godinu obilježili singlom “Kako stoje stvari” u kojem im se pridružio Saša Antić iz grupe TBF.

slika 620px

Zagrebački rockeri iz grupe Adastra na nadolazećem Zagrebačkom festivalu predstavit će pjesmu “Predajem se”. Tekst i glazbu za ovu prekrasnu ljubavnu pjesmu napisao je frontman sastava, Jerko Marić, koji oduševljava svojim vokalnim sposobnostima i sposobnošću da prenese emociju na slušatelje.

Grupa Adastra na Zagrebačkom festivalu nastupila je 2014. godine s pjesmom “Samo s tobom” dok je 2015. izvela pjesmu “Gorim u sebi” koja se našla i na njihovom posljednjem izdanju “Greatest Hits Collection”.

slika 620px

Drugu godinu zaredom na Zagrebačkom festivalu nastupit će i svestrani splitski umjetnik, pjevač i akademski glumac Ivo Perkušić. Tekst i aranžman za ovu nježnu ljubavnu baladu potpisuje Ivan Popeskić, a službeni singl na YouTube kanalu Croatia Recordsa preslušan je više od 28.000 puta!

Perkušić je debitirao na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu pjesmom “Vrijeme” koju je također napisao Ivan Popeskić.
Perkušićeva muzikalnost i bogate vokalne sposobnosti očituju se već u prvom taktu pjesme, a neosporno je da ovaj pjevač i glumac ima sve potrebne karakteristike i kvalitete da postigne velik uspjeh i postane omiljen među širokom publikom.

U prodaji je i album “65. Zagrebačkog festivala” na kojem se nalaze svih 20 pjesama koje će biti izvedene na ovom cijenjenom festivalu.