Iz ladice Rajka Dujmića do Tomislava Bralića i klape Intrade pjesma “Još bi tija” dolazi na Splitski festival osvojiti srca publike

by lip 5, 2022Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Na ovogodišnjem 62. Splitskom festivalu Tomislav Bralić i klapa Intrade izvest će pjesmu „Još bi tija“ pokojnog Rajka Dujmića, jednog od naših najplodnijih i najpopularnijih kompozitora. Ovo je pjesma koja će osvojiti na prvo slušanje. Prva je od desetak Rajkovih još neobjavljenih pjesama.

Kako je pjesma “Još bi tija” došla do klape pojasnio je Tomislav Bralić:

Našu ovogodišnju pjesmu za Splitski festival napisao je pokojni Rajko Dujmić. Tu je pjesmu našla njegova supruga Snježana u jednoj njegovoj ladici. Kada ju je poslušala ponudila ju je našem menadžeru Branku Paiću jer, kako je rekla, u toj je pjesmi vidjela nas. Hvala joj na povjerenju! Eto, mi smo sada kada smo otpjevalu jednu pjesmu Rajka Dujmića tako stali uz bok Novim fosilima, Terezi Kesoviji, Jasni Zlokić, grupi Riva… Mogu reći da smo cijela klapa i ja ponosni što možemo pjevati njegovu pjesmu.

Za predivne stihove zaslužan je Nenad Ničević, a na aranžmanu je vrijedno radio Igor Ivanović i zaokružio cijelu ovu glazbenu priču. Tomislav Bralić o tome dodaje:

Izvanredan tekst! Hvala Neni, hvala i Igoru Ivanoviću. Njega sam malo gnjavio za aranžman. Radili smo 3, 4 aranžmana dok nam sve nije sjelo. “Još bi tija” će se zvati i naš novi album. Nadam se da će se svidjeti slušateljima, splitskoj publici, ali i onoj po cijelom svijetu.

Sutra je i premijera spota pjesme “Još bi tija” u 19.00 sati na CMC TV-u i na Scardona YouTube kanalu. Novi istoimeni album izlazi krajem lipnja. Jedva čekamo!