Ivo Perkušić & Sanctus Domnio predstavljaju fado na Tvrđavi Barone!

by srp 30, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Pod motom “Vrijeme je za fado” Ivo Perkušić i Sanctus Domnio, najbolji europski mandolinski orkestar, predstaviti će nam neke od najljepših pjesama portugalskih fadista u mediteranskom ruhu na Tvrđavi Barone 01. kolovoza u 21:30. Ivo Perkušić se za vrijeme boravka u Portugalu zaljubio se u fado, kojeg i sam počinje pjevati. Osim u Hrvatskoj nastupao je i u Lisabonu, u poznatoj kući fada “Tasca do Chico” u Bairro Altu gdje se upoznao i s Marizom, jednom od najvećih fado pjevačica današnjice.

Mandolinski orkestar Sanctus Domnio osnovan je 1990. godine i do sada je održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu te bio sudionik brojnih međunarodnih festivala i natjecanja. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad te nosi titulu NAJBOLJEG EUROPSKOG ORKESTRA! Na svom repertoaru orkestar ima brojne skladbe skladane izvorno za mandolinske ansamble te prerade skladbi za druge orkestre.

Strana B besplatan je za članove Kluba prijatelja, učlaniti se možete on-line bit.ly/KlubPrijateljaST ili na blagajnama tvrđava u Šibeniku.