Home Vijesti Domaća glazba Ivo Perkušić daje “Obećanje” šibenskoj publici

Ivo Perkušić daje “Obećanje” šibenskoj publici

0
Ivo Perkušić daje “Obećanje” šibenskoj publici

Ivo Perkušić, nakon uspjeha sa singlom ‘Vrijeme‘ kojim se predstavio na Zagrebačkom festivalu, objavio je pjesmu ‘Obećanje‘. Za prekrasnu pjesmu zaslužan je autorski tim u sastavu Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić. Ivo će se ovim sjajnim singlom predstaviti šibenskoj publici na 20. večerima dalmatinske šansone.

Za pjesmu je snimio i spot u kojem briljira mlada glumica Maja Kovač.Prekrasan spot snimljen u Šibeniku je djelo Ivana Špehara, kojemu se kao asistent kamere pridružio i Dario Matić.

Za 29-godišnjeg Ivu Perkušića uistinu se može reći da je svestrana osoba. Akademski je glumac koji je diplomirao i engleski i talijanski jezik s književnostima. Ivo od malena sudjeluje u scenskim nastupima u Splitu u kojem je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju nakon koje upisuje studij engleskog i talijanskog jezika. Po završetku tog studija upisuje studij glume te se nakon diplome zapošljava u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Uskoro otkriva ljubav prema glazbi te ju počinje ostvarivati i kroz zanimljivu kombinaciju Mediterana i nacionalne portugalske glazbe, fada, s kojim nastupa diljem Hrvatske, a ostvario je nastup s portugalskom fadisticom svjetskog glasa Anom Mourom, koja je pjevala s Princeom, Rolling Stonesima i drugim glazbenicima. Ljubav prema jeziku i književnosti ostvarila se i u glazbi u kojoj poetičnost pronalazi u lirici fado tekstovakoji su obilježili njegov glazbeni opus. Muški fadisti u Portugalu su itekako popularni, a Ivo ih izvodi na svojstven način ubacujući i zvuk mandoline u portugalsku glazbu. Nastupa uz pratnju mandolinskog orekstra ‘SanctusDomnio‘ koji se može podičiti nagradom najboljeg europskog mandolinskog orkestra. Fado ga odvodi i do Lisabona, gdje je također pjevao. I na kazališnim daskama iskazao je glazbeno umijeće nastupajući u opereti ‘Splis‘ki akvarel‘ te mjuziklima na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi‘ u režiji Ivana Lea Leme te ‘Čarobnjaku iz Oza‘ u režiji Nine Kleflin. Igra u brojnim predstavama kako u matičnom, tako i u drugim kazalištima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here