Ivo Perkušić daje “Obećanje” šibenskoj publici

by kol 4, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Ivo Perkušić, nakon uspjeha sa singlom ‘Vrijeme‘ kojim se predstavio na Zagrebačkom festivalu, objavio je pjesmu ‘Obećanje‘. Za prekrasnu pjesmu zaslužan je autorski tim u sastavu Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić. Ivo će se ovim sjajnim singlom predstaviti šibenskoj publici na 20. večerima dalmatinske šansone.

Za pjesmu je snimio i spot u kojem briljira mlada glumica Maja Kovač.Prekrasan spot snimljen u Šibeniku je djelo Ivana Špehara, kojemu se kao asistent kamere pridružio i Dario Matić.

Za 29-godišnjeg Ivu Perkušića uistinu se može reći da je svestrana osoba. Akademski je glumac koji je diplomirao i engleski i talijanski jezik s književnostima. Ivo od malena sudjeluje u scenskim nastupima u Splitu u kojem je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju nakon koje upisuje studij engleskog i talijanskog jezika. Po završetku tog studija upisuje studij glume te se nakon diplome zapošljava u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Uskoro otkriva ljubav prema glazbi te ju počinje ostvarivati i kroz zanimljivu kombinaciju Mediterana i nacionalne portugalske glazbe, fada, s kojim nastupa diljem Hrvatske, a ostvario je nastup s portugalskom fadisticom svjetskog glasa Anom Mourom, koja je pjevala s Princeom, Rolling Stonesima i drugim glazbenicima. Ljubav prema jeziku i književnosti ostvarila se i u glazbi u kojoj poetičnost pronalazi u lirici fado tekstovakoji su obilježili njegov glazbeni opus. Muški fadisti u Portugalu su itekako popularni, a Ivo ih izvodi na svojstven način ubacujući i zvuk mandoline u portugalsku glazbu. Nastupa uz pratnju mandolinskog orekstra ‘SanctusDomnio‘ koji se može podičiti nagradom najboljeg europskog mandolinskog orkestra. Fado ga odvodi i do Lisabona, gdje je također pjevao. I na kazališnim daskama iskazao je glazbeno umijeće nastupajući u opereti ‘Splis‘ki akvarel‘ te mjuziklima na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi‘ u režiji Ivana Lea Leme te ‘Čarobnjaku iz Oza‘ u režiji Nine Kleflin. Igra u brojnim predstavama kako u matičnom, tako i u drugim kazalištima.