Podijeli objavu

U ovom tjednu u emisiji Poprock.hr gostuju: Dubravko Đuričić (Republika), Mrle (Let3), Šomi i Đimi (Neki to vole vruće), Krešimir Oreški (Kries) i Matt Shaft. PopRock.hr emitira se od ponedjeljka do petka u 19:30 sati na Drugome programu Hrvatske televizije.
Jedna od najpopularnijih radijskih voditeljica Ivana Mišerić novo je lice glazbene emisije PopRock.hr. Simpatična voditeljica odlično se snašla u novoj ulozi: “Super, nove stvari, pričamo o glazbi, pun studio ljudi… to volim! Teška sam inače za televiziju jer je skroz drugačija od radija koji mi je postao prirodno okruženje, zato mi je ovo veliki izazov i gušt. PopRock.hr je već uhodana priča, za mene nova avantura u kojoj se osjećam jako dobro, vesele me gosti, opušteni razgovori i smijeh. Toga će biti sigurno.”

Ivana Mišerić javnosti je poznata kao radijska voditeljica jutarnjih emisija, prvotno na Anteni Zagreb, a nakon toga od 2013. vodi svoj jutarnji show na Otvorenom radiju. Iako je svoju karijeru počela graditi na televiziji, prevladala je ljubav prema radiju, no sada ćemo je imati prilike ponovno vidjeti na malim ekranima.

Foto: Izvan fokusa

U emisiji PopRock.hr gostuju mnogi etablirani, ali i novi glazbenici hrvatske glazbene scene, a lijepu voditeljicu zaraznog osmijeha možete gledati radnim danima u emisiji PopRock.hr u 19:30 sati na Drugome programu Hrvatske televizije, gdje će voditi intervjue s poznatim glazbenim imenima naše scene.

U ponedjeljak, 17. rujna, u emisiji smo ugostili Dubravka Đuričića koji nam je došao predstaviti novi singl Republike, “Patuljci”. “U 5 godina benda dobro se trpimo u bendu, periodično nastane trzavica, ali brzo se riješi,” rekao nam je Dubravko i dodao: “Inspiraciju vučemo svi od svuda po malo, a onda nastaje pjesma od svega toga što vučemo. ‘Patuljci’ je pjesma koju je svatko doživio na svoj način, a djelomično je i angažirana jer se dotiče političke teme, a danas ima situacija kada ne možemo pobjeći od toga.” U emisiji ćemo se podsjetit i na Lucin koncert u Tvornici, a vidjet ćemo i spot za novi singl Mirne, “Nisi sam”.

U utorak nam u emisiji gostuje Mrle iz Leta 3 koji će najaviti njihov koncert u Tvornici: “Nitko ne sumnja da će koncert biti rasprodan, povećan je kapacitet Tvornice i drago mi je da mi sviramo na samom početku. To nam je velika čast.” Mrle je otkrio i neke detalje oko snimanja albuma: “Kada smo se okupili praktički smo napravili album za tjedan dana. A onda smo kasnije promjenili postavu, a iz prve postave ostali smo ja i Prlja. Odlučili smo da će sljedeći materijali biti u obradama s našim prijateljima iz El Comba.” U emisiji otkrivamo tko sve nastupa na ovogodišnjem Rujanfestu, a vidjet ćemo i spot za novi singl Igora Delača, “Ljubav”.

U srijedu su nam u gostima Šomi i Đimi iz grupe Neki to vole vruće koji su nam pričali o svom povratku na scenu: “Bili smo u Slavonskom Brodu nedavno gdje nam je bilo super i jako smo bili dobro primljeni od publike,” izjavio je Šomi, a Đimi je nadodao: “Bilo je dobro ljeto, dosta svirki po obali, sada smo se malo odmorili i idemo dalje.” Na kraju, zajedno su zaključili: “Sljedeći mjesec ćemo imati koncert u Metropollisu, a nedavno smo bili u Močvari i Vintage-u gdje bilo fenomenalno.” U emisji otkrivamo tko će nastupiti na otvaranju koncertne sezone u Vintageu, a prikazat ćemo spot za novi singl ESC Lifea “Vacation”.

Foto: Izvan fokusa

U četvrtak je s nama Krešimir Oreški iz Kriesa s kojim ćemo popričati o dvostrukom koncertu u Saxu. “Kries je bend koji traje već 15 godina. Etno scena u Hrvatskoj postoji, živi u naletima. Mi ne zvučimo kao tipični predstavnik etno glazbe jer smo prošireni na neki alternativni rockerski izričaj,” izjavio je Krešimir te dodao: “Živimo u 4 države i puno je ovo što se uspijemo i nalazit i svirati. Imamo u bendu ljude iz Mađarske, Engleske, Crne Gore i Hrvatske.” U emisiji otkrivamo gdje možete besplatno poslušati koncert Lado Electra, a vidjet ćemo i novi spot za novi singl Sonye, “Zjene kao sunca”.

Za kraj radnog tjedna u goste nam stiže Matt Shaft s kojim ćemo popričati, ali i zasvirati. Matt nam je pričao o koncertu u Tvornici: “To je prvi samostalni veliki koncert koji je u sklopu Velike rock eksplozije. Bila je ideja predstaviti album, no nismo stigli napraviti album. Svejedno ćemo ga odsvirati u cjelosti”. Matt nam je rekao i da je album pri kraju te da imaju još par sitnica i da čekaju prvu verziju likovnog oblikovanja albuma, a otkrio nam je i da cilja na publiku svojih godina i mlađu od njega. Mladi glazbenik na kraju je zaključio: “Pjesmu Budi radostan sam na svoju ruku radio što se tiče promocije bez pomoći diskografskih kuća. Imam mobitel, e-mail i volju. Moraš se zauzet za sebe.” U emsiji ćemo vam predstaviti navijačku pjesmu Opće opasnosti, a saznat ćemo i gdje nastupaju djevojke iz benda Tus Nua.