Podijeli objavu

Jedan od začetnika glam rocka, osnivač legendarnog benda Roxy Music, pop ikona sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća – Bryan Ferry, nastupit će početkom rujna na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.

Na ekskluzivni koncert u Hrvatskoj dolazi u pratnji sedmočlanog benda, što jamči vrhunsku live izvedbu za samo 1.000 sretnika, zaljubljenika u bezvremensku Ferryjevu glazbu i najveće hitove poput Slave to Love, Don’t Stop the Dance, Avalon i mnogih drugih, priopćeno je danas iz ustanove Tvrđava kulture koja organizira koncertno ljeto na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovil.

Nešto ranije, najavili su i dolazak talijanskog glazbenika Maria Biondija koji će u Šibeniku predstaviti svoje najpoznatije hitove, ali i nove pjesme sa željno iščekivanog albuma Brasil. To moćno glazbeno izdanje, na kojem se miješaju elementi soula, jazza, popa i bossa nove, plod je suradnje s renomiranim brazilskim glazbenicima i međunarodnim umjetnicima, a svjetlo dana ugledati će u ožujku.

Ferry i Biondi samo su prva imena izvođača koji će nastupiti na ljeto u Šibeniku, a u iščekivanju objave ostatka line upa na tvrđavi, nastavlja se bogat program u gradskim klubovima gdje su proteklih tjedana i mjeseci već svirali Chui, Repetitor, Petar Dundov, Felver, J.R. August, Boris Štok, Dječaci, M.O.R.T., Brkovi, Mangroove, Nipplepeople i drugi.

Klub Azimut tako je prošlog vikenda nastupom benda Chui krenuo sa serijom od sedam koncerata za redom koje organiziraju u povodu 5. rođendana, a idućih subota na njihovoj bini nastupit će još Sara Renar, My Buddy Moose, Bitipatibi, Damir Avdić, Seine i Moskau.

Organizaciju tih koncerata financijski je pomoglo i Ministarstvo kulture, a glavni kriteriji pri odabiru izvođača bili su da su njihovi albumi objavljeni 2017. godine te da su završili na godišnjim popisima najboljih izdanja.

Dok petogodišnji Azimut uspješno nastavlja svoju clubbing tradiciju zasnovanu na koncertima i živoj glazbi, klub Kuglana ove se sezone okrenuo kvalitetnoj elektroničkoj glazbi tako da šibenska publika nakon dugo vremena ima kontinuirani, a žanrovski posve različit klupski program svakog vikenda.

U Kuglani su prošle subote na večeri Stereo Pulse nastupili šibenski DJ-i Bake Junior i Tabula, a iduće subote je na redu program Opposite čiji domaćin i rezident Kuglane Lawrence Klein priprema umjetnički performance na kojem će se predstaviti Danijel Hrg (Deni Design) i VJ Nikola Erceg. Do ljeta i završetka party sezone, u Kuglani će nastupiti beogradski DJ Kristijan Molnar, sarajevski duo After Affair, Darko Kustura iz Zadra, Metz Attack kolektiv koji će predstaviti zagrebačkog DJ-a Mimija, Tour de Sound ekipa, The Fogsellers i mnogi drugi.

Početak proljeća bit će i ovo godine obilježen rock and roll smotrom Kulturaljka, koja se u Hangaru bivše vojarne Bribirski knezovi 30. ožujka održava osmu godinu za redom. Nastupaju Kandžija, Kries i Jinxi kojima će, u suradnji s Dallas Records, taj koncert biti i službeni ‘warm up’ za veliki koncert u povodu 20 godina benda najavljen za 4. svibnja u zagrebačkom Domu sportova.

Kulturaljka je prošlog tjedna, na međunarodni Dan žena, službeno otvorena u šibenskoj galeriji Matija uz izložbu ‘Klubovi jutro poslije’ Jezgre i portala Klubskascena.hr na kojoj je DJ pult zajedno s glazbenicima, kao umjetnička instalacija, bio dio izložbe. Nakon tako neobičnog i inovativnog otvaranja po zamisli Danijela Hrga, održana je i prigodna tribina o šibenskom clubbingu, sve uz streaming live na Facebooku.

Ograničen broj ulaznica za Kulturaljku po cijeni od 70 kuna bit će u prodaji do četvrtka, isključivo u galeriji Matija, nakon čega će se moći nabaviti redovnim putem.

Ulaznice za koncert Bryan Ferrya u prodaji su od danas na uobičajenim prodajnim mjestima u gradu te putem sustava Eventim i Croatia tickets. Po cijeni od 430 kuna mogu se kupiti do 1. svibnja, a ako ih još bude, nakon tog datuma prodavat će se po cijeni od 490 kuna.

Prvih 220 karata za nastup Maria Biondija prodaje se po cijeni od 220 kuna na blagajnama šibenskih tvrđava Barone i sv. Mihovil, u City Pointu Tvrđave kulture te putem sustava Eventim i Croatia tickets.

Proljetni clubbing u Šibeniku

17.03.
Sara Renar /Azimut
Opposite w/ Lawrence Klein & Deni Design performance / Kuglana

24.03.
My Buddy Moose / Azimut
Rakova obratnica w/ The Fogsellers & Fikcio Monger live (Kulturaljka warm up) / Kuglana

30.03.
Kulturaljka / Jinx, Kries i Kandžija / Hangar

31.03.
Bitipatibi / Azimut
Mr.D pres. Darko Kustura / Kuglana

01.04.
Tour de Sound w/ Santiago Batacosta, Tabula, Bake Junior & Lawrence Klein / Kuglana

07.04.
Damir Avgić / Azimut
All Night Long w/ Kristijan Molnar / Kuglana

14.04.
Seine / Azimut
Metz Attack pres. Mimi (Ekstrakt) / Kuglana

21.04.
Moskau / Azimut
After Affair / Kuglana