Podijeli objavu

Nakon više od tri godine, IQV – EKV tribute bend, vratio se u Zagreb. U prepunom Boogaloou, nastupali su gotovo tri sata, a publika je htjela još. Rijetko kada se dogodi da neki tribute bend toliko oduševi ljude, ali s obzirom na to da nam ovo nije bio prvi put na ovom tribute bendu, mi smo znali što nas očekuje.

EKV je svakako jedan od najbitnijih bendova s ex-yu scene, koji je obilježio tadašnje generacije, ali nastavlja imati snažan utjecaj i danas – što na glazbenoj sceni, što među svima koji ih slušaju. Postoji nekoliko tribute bendova u njihovu čast, no IQV je svakako najbolji i publici najdraži.

Nakon dosta duge stanke, ponovno su se vratili u Zagreb, ali publika nije zaboravila na njih. Čak su se i za vrijeme samog koncerta osvrnuli na to – rekli su da su se bojali da su ljudi zaboravili na njih. No kako zaboraviti na jedini bend koji uspijeva vjerodostojno prenijeti energiju kultnog EKV-a?

Za vrijeme koncerta koji je trajao oko dva sata i 45 minuta, uspjeli su proći dobar dio diskografije EKV-a, pa smo tako slušali sve one poznate hitove, kao što su Ti si sav moj bol, Krug i Srce, ali i one možda manje popularne – Modro i zeleno, Anestezija, Tattoo… Uspjeli su u set listu ubaciti čak i jednu pjesmu od Šarlo Akrobata, Ona se budi.

Boogaloo je bio krcat ljudima, a apsolutno svi su uživali u ovom predivnom koncertu. Bio je organiziran u čast rođendana frontmena EKV-a, Milana Mladenovića, a mi se nadamo da ćemo ih imati ponovno priliku slušati. Ovaj put, nešto skorije od tri godine.