Podijeli objavu

Piratima se u posljednje vrijeme stalno smiješi sreća, a čini nam se da će tako biti i s novim singlom. Pronašli su svoj recept za hitove i s odlično uigranim timom kojeg čine Denis Dumančić kao autor glazbe, teksta i aranžmana, Fayo kao autor teksta, a aranžmana Luka Kovačić.

Pirati, bend koji u svibnju slavi 15 godina postojanja, samouvjereno nastavljaju osvajati hrvatsko estradno nebo.

Nedavno ste predstavili spot za pjesmu „Da je sreće“ koji je sniman u Opatiji. Prikazani su predivni kadrovi jednog od najljepših gradova na obali. Kako je prošlo snimanje i što ćete najviše pamtiti?

– Snimali smo na dan jake bure i nismo baš imali više vremena za neko ljepše vrijeme. Baš je taj dan i bura prevrnula dva kamiona, najgore je bilo na Krčkom mostu, letjeli su zvučnici, a i mi smo se prehladili fino.

Još jedan singl koji je nastao u suradnji s Denisom Dumančićem – možete li nam ispričati kako nastaje proces pjesme? Birate li sami kako želite da vam zvuči singl ili sve prepuštate Denisu u ruke?

– Dobra je stvar da se s Denisom dugo znamo, ima već ta neka muzička kemija među nama, naravno na njemu je kakvu pjesmu će napraviti, a mi smo ti koji dajemo na koncu zeleno svjetlo. Ali lako s njime raditi kada stvarno zna što ljudi vole i slušaju, a prije svega smo jako dobri prijatelji.

Tko su vam bili glazbeni idoli dok ste odrastali?

– U bandu svatko od nas sluša nešto posebno, tako da bi se o idolima dalo mnogo pričati. Muzika za nas nema granice ni pravila, tako da sve što je dobro volimo poslušati i naravno također isto snimati.

Imate li u planu uskoro predstaviti svoj album?

– Album već jako dugo planiramo, ali mislim da od singla “Godina za godinom” počinje naše snimanje za album prvijenac, to je jedan smjer u kojem želimo raditi pa neka takav zvuk i ima nosač zvuka jednog dana.