Naslovnica Vijesti Domaća glazba Intervju Mile Kekin: ‘Imam fantastičan posao, dirigiram Josipi Lisac’

Intervju Mile Kekin: ‘Imam fantastičan posao, dirigiram Josipi Lisac’

Intervju pred koncert Hladnog piva u Dubrovniku

Podijeli objavu

Bend koji već 30 godina uspješno vlada rock scenom najavljuje svoj veliki koncert u Dubrovniku. Subota, 10. ožujka u Revelinu je rezervirana za nastup grupe Hladno pivo. Mile Kekin otkrio nam je nekoliko zanimljivosti i najavio koncert.

Karijera, privatni život, obitelj … Koliko je teško bilo uskladiti u ovih 30 godina postojanja benda?
Ne preteško. Svirke su većinom vikendom a kroz tjedan vodim sasvim normalni  život. Nove pjesme pišem noću, kroz dan odrađujem probe, intervjue i logističke zadatke. Dani su mi ispunjeni ali ne i stresni. Naučio sam u tih trideset godina razlikovati važno od nevažnog i time smanjio pritisak.

Uvijek ste rado viđeni gosti u Dubrovniku. Ima li nešto što vas posebno veže za taj grad?
Volim doći u Dubrovnik, par puta sam i ljetovao kod vas, još dok su cijene bile normalnije,  u Lazaretima smo imali neke od naših najboljih klupskih svirki, a poslije bi obilazio kafiće po gradu i okolici.

Koja je razlika između Hladnog piva danas i Hladnog piva prije 30 godina?
Uf, promijenilo se puno toga, nadživjeli smo države, valute, bendove, muzičke nagrade, političare, sportaše i još puno toga. Kad smo počinjali još se plaćalo dinarima i učilo marksizam u školama, eto koliko se toga promijenilo. Mi kao bend smo se muzički mijenjali kroz godine, ali mislim da smo zadržali stav i pristup muzici.

Utječe li trenutna situacija u Hrvatskoj na vašu kreativnost i pjesme?
Naravno. Živim uronjen u društvo a ne na nekoj svojoj planeti. Sve promjene utječu i na teme mojih pjesama, što se iz tekstova dobro može iščitati.

Možemo li u ovoj godini očekivati izlazak slavljeničkog albuma?
Slavljenički Greatest hits album za 30 godina karijere je izašao prošle godine pod Croatija  Recordsom.  Ove ćemo godine u sklopu rođendanske proslave obići sve veće i manje gradove u regiji a na jesen ćemo se malo medijski povući. Do kraja godine će izaći moj solo album kojeg je najavio prvi singl Reno 4. Sad radim na spotu za novi singl koji će se zvati Atlas. Tako da će ovo biti dosta radna godina.

Vaša suradnja s Josip Lisac pokazala se kao odličan pogodak, kako je bilo surađivati s istinskom divom naše glazbene scene i očekuje li nas još neka suradnja?
Josipa je supernormalna, draga i duhovita osoba. Totalna profesionalka, ali u nijednom trenutku nećete kod nje osjetiti da rutinski odrađuje bilo što u vezi pjesme i nastupa. U studiju je imala malih problema s ritmom pa me zamolila da joj dirigiram. Znam kako mi prolazilo kroz glavu kako imam fantastičan posao. Dirigiram Josipi Lisac, tko se s time još može pohvaliti!? Nemam trenutno nikakvih novih suradnji u planu, završavam solo album pa sam skroz u drugom filmu.

Nastavljate i dalje svoju slavljeničku turneju, gdje vas sve možemo slušati u narednim mjesecima?
Odmah sljedeći vikend su na redu Zadar, Brežice pa Bihać pa je onda mala stanka a od svibnja na dalje onda Rijeka, Beograd Banja Luka pa još nekih tridesetak svirki do jeseni.

Jeste li posjetili Revelin u tijeku ljeta i iskusili ljetni provod u jednom od najboljih 100 klubova u svijetu?
Priznajem da idem u klubove samo kad idem na svoje svirke ili bendova koje volim. Inače izbjegavam buku, gužvu i decibele. Preferiram tišu vrstu zabave kroz cijelu godinu. Zato ljetujem na Mljetu već godinama.

Imate li tremu pred nastup u klubu koji je izabran za najbolji klub u Hrvatskoj u 2017?
Pa to se baš zgodno pogodilo da Pivo koji je nagrađen  priznanjem Zlatni Studio kao najbolji bend 2017. svira u klubu koji je proglašen najboljim iste godine. Još ako nam svrati najbolja publika, mogla bi to biti najbolja svirka 2018. godine.