Podijeli objavu

Lauru ste već upoznali kroz ljubavnu baladu “Ljubav usput”, a novim singlom “Zaustavi vrijeme” nam otkriva svoju zaigranu stranu i uvodi nas u ljeto bržim ritmom koji poziva na ples. Kao dugogodišnja članica zbora Zvjezdice ima bogato pjevačko iskustvo i veliki broj nastupa iza sebe, a o samostalnoj karijeri sanja već godinama.

Sve o novom singlu i spotu, karijeri, obiteljskim obvezama te kako je raditi sa Hamar Mediom pročitajte u nastavku:

Idemo naše čitatelje malo i upoznati s tobom? Tko je Laura i kako je počela njena glazbena karijera? Verujemo da je pjevanje u zboru Zvjezdice puno pomoglo u karijeri? 🙂
Glazbena karijera počela je 90.-te godine u dnevnom boravku obiteljske kuće kad sam ”maltretirala” cijelu obitelj da me gledaju jer sam ja u svojoj glavi bila predstavnica svih zemalja Eurovizije. Prvu svoju kazetu snimila sam sa tri godine, a glavni hit je bio ”Zeko i potočić”.. hahaha… Nekako je od malih nogu u meni tinjala želja da jednom budem pjevačica, a onda sam na početku srednje škole, sasvim slučajno došla u Zvjezdice. Pjevanje u zboru Zvjezdice me prvo naučilo da u životu nema ničega bez ozbiljnog truda, rada i odricanja. I danas sam zahvalna maestru Šljivcu, što je usadio te vrijednosti koje su me definitivno oblikovale u najosjetljivijem periodu života. No, zborsko i solo pjevanje, su potpuno dvije različite kategorije, pa sam uložila puno vremena i truda sa svojom vokalnom mentoricom i pedagoginjom Mirelom Brnetić, da danas pjevam s lakoćom.

Tvoja nova pjesma ‘Zaustavi vrijeme’ je vedra, vesela i optimistična, no o čemu ona govori i kako je pjesma uopće nastala?
Upravo tako, pjesma je vedra, vesela i optimistična, a nastala je prije nekoliko godina u suradnji sa gitaristom iz jednog zagrebačkog benda u kojem sam pjevala. Govori o ljubavi koja ima svoje uspone i padove, kao što to uvijek bude u životu. Osim toga, namjerno sam upravo odabrala ovaj naziv iz jednog od stihova jer svi mi u životu dođemo do faze kada jednostavno poželimo zaustaviti vrijeme.. i disati.. Po meni, najvažnije što želim poručiti ovom pjesmom jest da treba naučiti uživati u svemu onom što imamo, jer toliko je toga na čemu uvijek možemo naći razlog za zahvalnost! U životu se uvijek penjemo i padamo, osvajamo i gubimo, ali ako znamo što je ispred nas… ako imamo nekoga uz sebe, bio to prijatelj, roditelj, partner, dijete, sve ima smisao.

Sa Davorom Vragovićem radila si na tekstu, ali ovo nije prvi put da si zašla u te vode ti imaš već nekih prijašnjih iskustava u pisanju tekstova?
Tako je. te mu ovim putem zahvaljujem na ovoj suradnji jer je to jedna od rijetkih pjesama u kojima sam se ja mogla prepoznati, a da ju nisam napisala sama. Moj prvi singl koji je izašao sredinom svibnja ove godine Ljubav usput, kao i ostale pjesme koje planiram tek lansirati sam i glazbu i tekst napisala u cijelosti sama. Naravno, ostajem otvorena za dobre suradnje i kvalitetne autore, te ako samu pjesmu mogu okarakterizirati kao dio mog osobnog iskustva.

Kako je bilo na snimanju spota? Tri minute gledamo stvarno lijepih kadrova Zadra i prekrasnog hotela?
– Snimanje spota proletjelo je u jednom danu. Josip Ninković iz Ninac video produkcije za kojeg volim reći da je ”one man show” je ponovno odradio vrhunski posao. Matej Filipović koji je glumio u spotu sa mnom je zaslužan za sve scene smijeha u kojima se ja urnebesno smijem od srca. Prije zadnje scene sam mu predložila da možda odglumimo kako njega ja gurnem u more, a on se penje i pada, pa da to bude u skladu sa tekstom pjesme.. tako da smo se stvarno dobro zabavljali i bili opušteni, što se itekako vidi u spotu. Ugostio nas je hotel ”Almayer Art & Heritage” koji su bili izuzetni domaćini, a kako se hotel nalazi u strogom centru Zadra, to nam je olakšalo posao presvlačenja, promjena frizure, šminke, a na kraju i mogućnosti da predahnemo i nastavimo dalje.

Ovih dana boraviš u Šibeniku, radiš na promociji pjesme, koje gradove ćeš još obići?
Ovih dana, meni ne bi ni krila bila dovoljna da stignem svugdje gdje želim biti i sve gradove koje bih htjela obići. Sigurno idem još u Split i Zadar.. htjela sam ići još malo više na jug.. međutim s obzirom da u jednom vikendu to sve ne stignem, morat ću se vratiti još jednom.

Foto: Marija Božić

Ima li neki dio svoje karijere koji bi izdvojila kao najdraži?
Ne postoji najdraži dio. Meni je pjevanje poziv. A poziv je ljubav. Tako mi je svejedno da li nastupam sa cijelim bendom ili samo klavirskom pratnjom, sa publikom od stotine ljudi ili ako me slušaju samo tri čovjeka, meni je važno da pjevam.

Surađivala si sa dosta poznatih glazbenika, s kim je nekako bilo najupečatljivije?
Stvarno kad bolje razmislim, nekako sam uvijek bila okružena dobrim glazbenicima i sretna sam zbog toga. Logično je da je najupečatljivije za mene bio rad sa producentom Oljom Dešićem, čiji rad iznimno cijenim i smatram da je genijalac današnjeg doba.

Je li tvoje ljeto radno ili imaš vremena i za odmor?
Ljeto je svakako radno.. Nabrojim li samo da sam samohrana majka 7-godišnjaka, pripravnica za sudskog vještaka za financije, te pjevačica u usponu.. jasno je da je radno. Ako nisam u uredu, onda sam na nekom radiju ili studiju ili se bavim organizacijom aktivnosti vezano za buduće nastupe. Mogu samo reći da je velika sreća da šefica mog pratećeg benda treba roditi ovih dana, pa sam si nekako dala opravdanje za to što neću aktivno nastupati do rujna ove godine sigurno.. Moja definicija odmora je zapravo samo smanjena količina rada… hahaha.

Foto: Marija Božić

Očekujemo li uskoro objavu još nekog singla ili radiš i na albumu? Svi se nakon ljeta nekako zavuču u svoj studio da stvaraju novu glazbu? Je li i kod tebe to slučaj i naravno odakle crpiš inspiraciju za svoje pjesme?
Treći singl je gotov, samo ne znam kad će mu točno doći vrijeme. Vodim se za osjećajem, pa mi je teško reći točno kada bih ga lansirala, no u svakom slučaju.. mislim da sam do kraja jeseni sigurno vani sa tom tužnom jesenskom pjesmom. Sve nas nekako opere tuga kad završi ljeto, a upravo s tom pjesmom mislim da ćete se poželjeti zavući pod deku i pojačati volumen u tišini svog doma.

Uživaš li u ovome što radiš i kako je to kad jedna super ekipa iz Hamar Medie stoji iza tebe? 🙂
Svakako uživam, ali bit ću realna i reći da nije lako. Ponekad i ja padnem, no vrlo brzo mi moje dijete ”opali” šamar realnosti i kaže kako je sretan jer se npr. igra ili jer ima neku igračku. Djeca su za mene savršen primjer kako uvijek treba biti u trenutku i uživati u onome što imamo, a manje grinatati… Tako da, zaključujem, volim sve svoje poslove, a ponajviše pjevanje.
Hamar Media mi je olakšala život, prvo iz razloga što sam ja ”sletjela s Marsa u glazbeni svijet”, pa se još uvijek osjećam da mi treba vodič za mnoge stvari i cure, Lida Hamar Paladin i Sanja Rajković, su u tome svakako pomogle.

Lauru možete pratiti i na njenom Facebook profilu.

A direktorica agencije Lida Hamar Paladin također je oduševljena suradnjom sa mladom Laurom:

S obzirom na to da je agencija Hamar Media nastala iz želje da u njoj radimo i stvaramo projekte koji su prvenstveno nama zanimljivi i u koje mi vjerujemo,
i iz želje da u našoj diskografskoj kući imamo popis kvalitetnih izvođača, onda sam tim više sretnija kada možemo na popis dodati i Laurino ime.
Laura je izvođačica i autorica, koja jako dobro zna što želi i čemu teži, sve to radi planski i pri tom uvažavajuči naše sugestije, a to je dobar spoj koji jedino može rezultirati uspjehom.’