Podijeli objavu

Kole je u svojoj iznimno zanimljivoj karijeri prošao mnogo toga – već u tinejdžerskim danima je počeo zarađivati novac brojnim gažama na hrvatskoj obali, zatim odlazi u Frankfurt gdje provodi punih osamnaest godina, živi od glazbe, svira u raznim bendovima (Ledeni Zid, Status Cro, Upitnik) te često nastupa kao prateći glazbenik brojnim poznatim hrvatskim pjevačima i pjevačicama.

Čitavo to vrijeme (od 1996. godine) radi i na samostalnoj karijeri te nastupa pod familijarnim nadimkom Kole. U Hrvatsku se vraća 2007. godine gdje uspješno nastavlja s glazbenim djelovanjem. Kruna višegodišnjeg autorskog djelovanja je debitantski album “Godine”, koji je objavila Spona 2019. godine.

Možete li u nekoliko rečenica predstaviti sebe i svoju glazbu našim čitateljima?

Glazbu živim svakodnevno i ona ima prioritet u mom životu. Izvor zadovoljstva i prihoda. Putovanja, pregovori, probe i naravno nastupi zahtjevaju potpunu predanost tom poslu.

Na albumu se nalazi deset pjesama, možete li izdvojiti najdražu? (Zašto upravo ta pjesma)

Teško je izdvojiti najdražu, ali Pape je svakako najemotivnija.Zadovoljan sam izborom pjesama. Za svakog ponešto.

Postoje li razlike u aranžmanima i produkciji u pjesama koje su snimljene 2009, u odnosu na snimke novijeg datuma?

Ne, ne postoji razlika jer je sve snimano i masterirano u jednom studiju. Studio Deva u Splitu.

Press

Možete li predstaviti glazbenike koji su uz Vas svirali i pjevali na albumu?

Veliki dio posla i postavljajnja temelja za pjesme je napravio Albert Limić, koji je bio zadužen za programiranje, bubanj, bas gitaru i klavijature. Nažalost, pokojni Mladen Magud je svirao gitare i sjajno smo se nadopunjavali. Saša Bulić je na pjesmi „Godine“ svirao mandoline i dao joj dušu. Na četiri pjesme je klavijature i klavire svirao Nikola Čelić i jako ih obojio svojom virtuoznom svirkom. Prateće vokale su otpjevali legendarni Teo Brajčić i moja dugogodišnja kolegica, jedna i jedina, Tihana Zubek.

Koliko ste otprilike održali koncerata u karijeri? Možete li ih uopće izbrojati?

Jako mi je teško prebrojati svirke jer nastupam od svoje sedamnaeste godine. Ali, evo ovako, oko 2500 nastupa.

Je li Vam neki koncert ostao u posebnom sjećanju? Zašto?

Da, ali ne jedan koncert, nego Hrvatski tjedan u Frankfurtu. Prilikom ulaska Hrvatske u EU, kad je grad Frankfurt mene odabrao za glavnog izvođača. Velika pozornica na Hauptwache gdje je bilo i do 10.000 posjetitelja dnevno. Hvala im.