Podijeli objavu

Katarina Kulaš mlada je studentica iz Šibenika koja studira na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a ovih dana javnosti je postala poznata po tome što je svojoj najboljoj prijateljici iz klupe snimila spot. Kada smo je upitali s čim se još bavi rekla nam je ‘pa…bolje je pitanje čime se ne bavim’. Obožavatelj je svih vrsta umjetnosti i osobnog izražavanja, zaljubljenik u kreativnost i slobodu koju ona predstavlja. Najviše se bavi fotografiranjem i šminkanjem (ima stranicu na Instagramu posebno posvećenu za to), a snimanje je ljubav koju je otkrila relativno nedavno snimajući ovaj spot.

Što nam je još zanimljivog otkrila ova nadarena i svestrana djevojka pročitajte u intervjuu:

Kako to da si se odlučila otići u snimateljske vode?

– Moram se našaliti, ali mislim da postoji mogućnost da je naklonost snimanju postala genetska predispozicija u mojoj obitelji jer ja sam već treća generacija, počevši od mog djeda, koja se bavi ovakvom vrstom zanimanja. Tako da smatram da je moj odlazak u snimateljske vode išao poprilično prirodnim razvojem događaja.

Malo nam objasni ‘profesionalnim jezikom’ koju si opremu koristila, je li ti brat pomogao u tome? 🙂

– Od opreme koristila sam samo Canon 7d mark ll i tripod, moj brat mi je pokazao neke od osnovnih funkcija kako kamera funkcionira, na što moram paziti, ali samo snimanje sam uz malo truda i strpljenja obavila sama. On mi je više pomogao u uređivanju spota i podučio me težini tog posla, na čemu sam mu vrlo zahvalna – kaže na Katarina.

Koliko je bilo potrebno vremena od same ideje do realizacije spota?

– Što se samog spota tiče, ja sam postavila Petri pitanja kako bi ona voljela da joj izgleda spot, što njoj pjesma predstavlja, koju emociju želi pokazati tom pjesmom i na temelju toga sam napravila svoju interpretaciju toga. Pokušala sam zadržati što više njenog karaktera i stila prilikom snimanja, da zadrži svoju originalnost kao osoba i kao pjevačica. Također sam se pobrinula za odabir garderobe i šminke. Od same ideje pa do snimanja i na kraju realizacije bilo je potrebno nekoliko tjedana.

Tko je pjevačica kojoj si snimila spot?

– Pjevačica kojoj sam snimila spot je djevojka s kojom sam sjela u klupu prvi dan prvog razreda osnovne škole, tako da naziv pjevačica iz moje perspektive zvuči „preslužbeno“. Ona je moja prijateljica i njeno ime je Petra Tabula. Petra i ja se znamo skoro cijeli život, i makar se znamo dugo jedan period jednostavno nismo imale prilike družiti se, ona se odselila i srednja škola nas je razdvojila. Ali na svu sreću stara vatra se između nas vratila ovom pjesmom i snimanjem spota.

Pjesma do sada na Youtube kanalu broji preko 2.300 pregleda. Tekst je napisala Nevia Korpar, glazbu Marko Tomasović dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Grčević.

Do suradnje je došlo veoma neočekivano – priča nam Katarina. Jer nikada me nitko nije pitao da mu snimim spot tako da je sama ideja bila popriličan šok. Petri se svidio moj način fotografiranja, moj stil, moja nazovimo „vrsta umjetnosti“. Time je vidjela potencijal u meni, u nama da napravimo dobar temelj njezinog glazbenog puta. Ponudila mi je priliku, ja sam je prihvatila i nakon par kava, dugih razgovora i šake smijeha došle smo do dogovora kako ćemo svemu pristupiti.

Što kažu prijatelji i obitelj na tvoj prvi uradak?

– Svi su zadovoljni i jako ponosni na mene, pružaju mi konstantnu podršku i oslonac. Stvarno se osjećam veoma voljeno, ovaj projekt mi je donio sreće i motivaciju da nastavim dalje i trudim se u stvarima koje volim puno više. Trenutno nemam nikakvih ponuda, ni planova (barem za sada) jer mi fakultet oduzima puno vremena, ali se veselim potencijalnim budućim suradnjama.

Osim snimanja, što te još privlači u ovim vodama? 🙂

– Sve što uključuje objektiv je nešto što bi me moglo privući. Osim snimanja, kao što sam već navela volim fotografiranje i još jedna stvar koju me zanima, bolje rečeno kojoj se divim izdaleka jer je malo prevelik zalogaj za mene da se s tim bavim je snimanje filmova. Veliki sam ljubitelj filmova i zamišljam da je veoma zabavno biti dio tima koji se bavi produciranjem, pogotovo nekih većih filmova sa specijalnim efektima.

Na pitanje ima li uzora u snimanju Katarina nam otkriva…

– Nemam neku posebnu osoba koja mi je uzor pri snimanju, ako mogu navesti ikakav uzor to bi mogao biti u ljudima koji me nadahnjuju da budem svoja i stvaram svoje originalne stvari. Što se pak inspiracije tiče, za stvaranje nečeg novog, bilo u snimanju ili nečemu drugom je zapravo svugdje oko mene, u drugim ljudima, u stvarima, u događajima, u osjećajima. Najbolje je prepustiti se vlastitoj mašti – rekla nam je na kraju svestrana Katarina.