Podijeli objavu

Ivona Maričić i Saša Markovski (Urban&4) napravili su jedan poseban glazbeni uradak. ‘Moj dah’.
Moderna produkcija koja se čvrsto oslanja na elektronski izričaj Markovskog, fantastična Ivonina vokalna interpretacija te intrigantni aranžman, elementi su koji će pjesmu ‘Moj dah’ učiniti prepoznatljivom u radijskom eteru te će zasigurno pronaći put do slušatelja profinjenog glazbenog ukusa.

Ivona Maričić za naš portal kazala je kako je došlo do ove suradnje, riječ dvije o odličnom spotu, te što je to na kraju poručila Saši. 🙂

Novi singl ‘Moj dah’ kažu da nekako odskače od tipičnog klišea pop pjesme te da će ostaviti trag na našoj glazbenoj sceni. Slažeš li se s tim?
– Slažem se da odskače od klasičnog pop uzorka, ali ovo za trag teško je reći, pomalo pretenciozno zvuči, ali to je vjerojatno želja svakog glabenika.

Pjesma je nastala u suradnji sa Sašom Markovskim klavijaturistom iz grupe Urban&4, kako je došlo do toga da snimite pjesmu?
– Koliko se sjećam, u Sašinom studiju sam se našla radi neke stote stvari, kada mi je pustio instrumental koji mi se jako dopao. Bez puno filozofiranja zaključili smo kako bi bilo dobro napraviti zajednički demo koji nam se svidio i to je bilo to.

Foto: Luka Radiković

Koja je priča ove pjesme, o čemu ona govori?
– Saša sigurno ima svoj doživljaj pjesme, ipak je on autor glazbe i teksta, ja sam ju doživjela kao jedno turbulentno emocionalno putovanje u najdublje dijelove ranjene žene koja lebdi između stvarnosti i snova, ljubavi i boli, prošlosti i sadašnjosti.

Za ‘Moj dah’ snimljen je i jedan emotivni video spot, tko je zaslužan za njega i zašto je glavni element spota – voda?
– Ideja lebdenja u mlijeku razvijala se u telefonskom razgovoru Saše i mene, inspirirala me eterična atmosfera pjesme, ali i stanje žene koja proživljava emocionalnu dramu. Za mene mlijeko predstavlja barijeru između nje i realiteta, ona je uronjena u svoj intimni svijet u kojem nekako nalazi mir i utjehu, a kad iz njega izađe, događa se snažna reakcija u sudaru s realitetom. Luka Radiković zaslužan je za režiju, kameru i montažu, Zara Hrvatin za scenu i make-up, mislim da su napravili odličnu realizaciju početne ideje.

Ovo ljeto vjerujemo da je radno, hoćeš li dolaziti do Šibenika, na Šansonu možda?
– Nikolina je naša predstavnica na Šansoni, mi smo kao bend prestale nastupati na festivalima prije dosta vremena. Ali do Šibenika je uvijek lijepo doći, možda ove godine u privatnom aranžmanu!

Koji su ti planovi ove godine?
– Imam puno želja, na poslovnom i privatnom planu, koje se ne tiču glazbe.
A u glazbenom životu, voljela bih nastaviti zabavne i kreativne glazbene suradnje.

Foto: Luka Radiković

Nakon ove odlične suradnje hoćete li zajedno još snimiti koju pjesmu? Mislim, kad vam tako dobro ide šteta je stati. 🙂
– Saša, čuješ ovo? Očekujem još koji instrumental na preslušavanje! 🙂