INTERVJU Indigo: “Naša priča je definitivno jedno malo veliko čudo”

by lis 15, 2017Domaća glazba, Intervju, Vijesti

Indigo čine dvoje prekrasnih ljudi. Katarina i Marjan.
Ona je iz Splita, on iz Bilica kraj Šibenika, a ono najljepše, ljubav, snašlo ih je u Zagrebu na show-u The Voice – najljepši glas Hrvatske. U kratko vrijeme osvojili su srca obožavatelja, a kako stoje stvari pred njima je jedna lijepa glazbena budućnost.

Dame imaju prednost – Katarina predstavi se malo našim čitateljima, odakle dolaziš, kako je krenula tvoja glazbena priča i što te dovelo do glazbe?
– Moje ime je Katarina Vučetić, fetiva Splićanka, ali zadnjih godina obitavam u Šibeniku. Pjevati sam počela skoro otkad sam i progovorila, ali je ozbiljnija glazbena priča započela u The Voice-u.

Marjan
– Ja sam Marjan Slavica, dolazim iz Bilica pokraj Šibenika. Moja glazbena priča počela je sa sestrinom gitarom koju sam morao okrenuti naopako, budući da sam ljevoruk i igrom slučaja počeo svirati.

Upoznali ste se u glazbenom show-u „The Voice“ da Vam je netko rekao da će se iz svega toga izroditi ovaj divni duo biste li vjerovali?
– Upoznali smo se na The Voice-u, pjevali zajedno, dogodio se klik i nakon toga smo počeli graditi našu priču koja je definitivno jedno malo veliko čudo. Da nam je netko rekao da ćemo postati duo i biti uspješni ne bismo vjerovali, ali bilo bi to divno za čuti.

„Duo Indigo“ zanimljivo ime, tko ga je smislio i zašto baš to ime?
Katarina
– Kada smo se upoznali, Marjanu sam dala nadimak Indie boy. Indie glazbeni žanr oboje volimo, pa se tako Indigo činio kao najbolji izbor. Svidjela nam se zvučnost imena koje je jednostavno i lako se pamti. Uz to, naši se glasovi ljube kao da su prekopirani indigo papirom, baš kao i mi sa zajedničkim interesima.

Sjećate li se vašeg prvog nastupa, kako je prošao, je li bilo treme?
– Naravno da se sjećamo prvog nastupa! Bili smo uzbuđeni i puni emocija, ali smo imali i malu tremu. Najviše zbog toga što smo nakon velike pozornice u idealnim uvjetima sišli na malu pozornicu pred domaću publiku i obitelj, prepušteni sami sebi, dva glasa i gitara.

Katarina ti si svestrana baviš se pisanjem pjesama, priča, kuhaš, ali i baviš se astrologijom, što kažu zvijezde za Indigo?
– Zvijezde teško mogu govoriti o zvijezdama. 🙂

Marjane ti si neko vrijeme pjevao si u klapi, kakvo je to iskustvo, je li teže pjevanje u klapi ili kad scenu recimo dijeliš s Katarinom?
– Pjevanje u klapi za mene je bilo odlično iskustvo, jer sam tada imao svoje prve nastupe, odličnu ekipu i naučio formirati višeglasja. Teško mi je reći je li lakše, ali s Katarinom je definitivno ljepše pjevati.

U kratkom vremenu postali ste poznati pogotovo na području Šibenika, za one koji ne znaju gdje vas mogu doći poslušati?
– Za sada smo najviše okupirali Šibensko – kninsku županiju, pa nas se tako može poslušati na našem teritoriju. Sve obavijesti možete vidjeti na Facebook stranici Indigo.

Na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone nastupili ste sa pjesmom „Svojim snom“ koja je osvojila nagradu za najbolji aranžman, tko je radio na pjesmi?
Marjan
– “Svojim snom” je naša prva autorska pjesma koja je ugledala svjetlo dana na Večerima dalmatinske šansone 2017. u Šibeniku. Katarina je napisala tekst, ja sam ga uglazbio, sa aranžmanom nas je oduševio Nino Nimac, a sve skupa je u studiju uredio Ante Lasan koji je otvoreno prihvatio naše ideje i vizije, zbog toga smo mu jako zahvalni.

Koja je bila nit vodilja pri stvaranju ove pjesme, kako je nastala?
– Jedno smo jutro rekli: Idemo napraviti pjesmu za Šansonu. Bili smo inspirirani da napravimo pjesmu za prvi ples. Katarina je čitala neke svoje tekstove, ja sam na gitari prebirao po žicama, mic po mic i nakon ručka smo imali demo verziju.

Dosta glazbenika nalazi inspiraciju negdje, nekima je to priroda, nekima šetnja na kiši, a vama je…?
– Inspiracija je svugdje oko nas u svakom trenutku i u svemu. Potrebno ju je samo osjetiti.

Umjetnica iz Šibenika Branka Grubić imala je svoju prvu izložbu u Sarajevu, a Vi ste imali čast svirati na otvaranju, kako je došlo do te suradnje?
Katarina
– Do suradnje sa talentiranom Brankom Grubić došlo ja nakon što su nas ona i muž čuli na tvrđavi Barone. On nas je kontaktirao i tako smo započeli suradnju. Brankin rad obožavamo i saznali smo za nju već ranije, tako da smo bili presretni što je odabrala baš nas. Još je zanimljivija činjenica što je i Branka čula Marjana na The Voice-u i inspirirao ju je za sliku.

Osim zajedničke ljubavi prema glazbi vas veže i ljubav jedno prema drugome je li to bila ljubav na prvi pogled?
Marjan
– To je bila jedna spontana priča, isprepletena glazbom, prijateljstvom i uzajamnim osjećajima.
Katarina
– Marjan je inače poprilično tajanstven, tako da mi je trebalo vremena da ga upoznam. Nakon toga sam se ludo zaljubila. 🙂

Ima li nekad i trzavica recimo Katarina ti bi to otpjevala na jedan način, a Marjan na drugi, nazovimo ih slatke svađe?
– Uglavnom ne. Kod nas su uloge ravnomjerno raspoređene. Trudimo se u svakom momentu izvući najbolje jedno iz drugoga uz otvoren i kreativan pristup gdje ideje i individualnost dolaze do izražaja.

Tko su vam uzori u glazbi?
Marjan
– Ima ih više, jedan od utjecajnih je John Frusciante, bivši gitarist RHCP-a.
Katarina
– Teško se prisjetiti svih uzora, ali trenutne su mi Florence Welch i Beth Hart.

Kakvi su daljnji planovi, izbacili ste pjesmu, radite li na novoj?
– Daljnji planovi su razvijati svoje vještine pjevanja, sviranja, pisanja i skladanja te snimati nove pjesme i nastupati na novim mjestima.

Za kraj poruka našim čitateljima, ali i onim mladim ljudima koje tek čeka glazbena karijera?
Marjan
– Budite što jeste i razvijate svoje autentične ideje, svaki dan je prilika za napredak.
Katarina
– Nikad ne odustajte od svojih snova, čak ni kada nitko osim vas ne vjeruje u njih.

Nama ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti se Katarini i Marjanu na razgovoru i kao što je rekla Katarina – Nikad ne odustajte od svojih snova.

Naslovna fotografija: Burhan Amoudi