Podijeli objavu

Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo će u četvrtak, 18. travnja, u Tvornici Kulture, održati koncertnu promociju albuma “Van kontrole”.

Vraćaju se s petim studijskim albumom koji je producirao proslavljeni dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević, sadrži deset novih pjesama, a najavljen je izvrsnim singlovima “Ima nešto” i “Mogao bih”.

U četvrtak u Tvornici slušamo pjesme s vašeg petog albuma koji je izašao 8. travnja. Vjerujemo da nas očekuje nabrijana svirka?

– Šiljo: Mi smo definitivno nabrijani za svirku, zatvorili smo se u buksu već duži period i aranžmanski smo puno radili na starim stvarima i mislim da će to ispasti ludo. Sebi smo naravno jako zakomplicirali time, ali je sreća velika kad to sviramo. Neke pjesme su otišle u psihodeliju i bit će super.

Četiri i pol godine smo čekali na novi materijal. Je li to dugačak period? Smatrate li da je bolje pričekati i napraviti jedan dobar album nego brzati sa izdavanjem albuma, a napraviti loše stvari?

– Šiljo: Pa mislim da u glazbi nema pravila, važno je da si kreativan i da uživaš u tome, mi definitivno nismo htjeli da toliko prođe od „megalomanije“. S druge strane izdali smo dva albuma u manje od godinu dana („gdje idemo“ i „megalomania“) i svaki je imao trajanje od cca 50min, a mislim da kvaliteta nije time narušena. Takvo izdavanje albuma jedino nije tržišno isplativo izdavačima. Nekad neke stvari lakše izađu, a neke se oduže… Mi bi svake godine najradije izdavali album, ali u realnosti ne ide to baš tako. Uživamo u tome i trudimo se.

Novi album, nove pjesme, tko je sve radio na albumu?

– Šiljo: Ovo je prvi album koji smo radili kao trojac, znači dobili smo novog člana Jakova na basu, ali kako se mi poznajemo i od prije nemamo uopće osjećaj da je on novi sa nama, naprotiv kao da je sa nama od samog početka. To je velika razlika koja se osjeti i u zvuku, producenti albuma su Jura Ferina i Pavle Miholjević. Od gostovanja na albumu imamo na trubi Stipu Mađora-Božinovića, na klavijaturama je Jura Ferina i na jednoj pjesmi na gitari Pavle Miholjević.

Osvojili ste Porin za najbolji alternativni rock album. Koliko znači priznanje struke?

– Šiljo: Pa mislim drago ti je kad dobiješ nagradu za rad u svakom pogledu, bilo što da radiš drago ti je da netko to prepozna, pa tako i u slučaju Porina. Mislim kad radiš nešto iz srca ne razmišljaš o takvim stvarima. Recimo ono što frustrira je stvar da su tada sa nama u konkurenciji bili dragi nam bend St!llness i quasar, a eto koliko znam, danas ti bendovi nisu aktivni, to pokazuje samo stanje u glazbi i na žalost puno je takvih primjera.

Kako je surađivati sa Barom? Je li to neko ‘posebno’ iskustvo? 🙂

– Šiljo: Sa Baretom ludo i nezaboravno :). Pa mislim glazbeno gledano jedno jako zanimljivo i produktivno iskustvo. U tu priču sam ušao iskreno bez figa u džepu i radi toga mi je drago, a da sad idem u detalje mislim da bi to bio jedan jaaaaako dugačak intervju. 🙂

“Pod Kontrolom“ je zadnji singl koji ste objavili pred sam izlazak albuma “Van kontrole”. Je li sve pod kontrolom ili van nje? :)))

– Šiljo: Kod nas u bendu definitivno je sve pod kontrolom, a za ostalo nisam baš siguran :).

Poziv svima za Tvornicu…
-Šiljo: Bit će nam jako drago da dođete u što većem broju, nismo dugo svirali u Zagrebu, nabrijani smo i bit će puno dobre energije i vibre…

Kao i uvijek kad je Gatuzo u pitanju, publiku u Tvornici očekuje sirova, žestoka, prljava, nabrijana i glasna svirka. Ulaznice po cijeni od 40 kuna nabavite na Entrio.hr ili Entrio prodajnim mjestima do 17. travnja, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kuna.