Podijeli objavu
Foto: Branimir Kralj

Emina Arapović, talentirana pjevačica koju pamtimo kao velikog fana hard rock izričaja, na nadolazećem Zagrebačkom festivalu predstavit će se u blues vodama…

Kako ste došli na ideju za pjesmu “Suze okrenute prema nebu” i tko je sve radio na njoj?

– Priča zapravo počinje s našom dragom prijateljicom Gordanom Drinković, koja je divna žena i svjetski nagrađivana umjetnica koja radi u staklu. Ona je Tomislava i mene pozvala na svoju izložbu “Suze okrenute prema nebu” koja je bila postavljena u zagrebačkom muzeju Mimara. Taj postav staklenih skulptura je Gordana posvetila pokojnome mužu Slavomiru Drinkoviću, hrvatskom akademskom kiparu. Izložba je bila neizrecivo dojmljivo iskustvo za nas oboje. Inspiriran izložbom Tomislav je napisao tekst. Ideja je bila snimiti i pokloniti joj pjesmu. Tomo je zamolio Rajka da ju uglazbi, a ja sam ju trebala otpjevati uz gitaru. Kad sam saznala što Gordana Drinković voli, zamolili smo Rajka Dujmića da sklada blues. Demo smo odnijeli producentu Davoru Devčiću koji je napravio aranžman i začinio ga jedinstvenim zvukom gitare Alana Dovića. Kod Davora u studiju sam snimila vokal.

Koja je pozadina spota i gdje je sve sniman?

– Spot je sniman u studiju Dijapozitiv, kreativa i produkcija spota u režiji Branimira Kralja. Dizajn kostima kreirala je naša proslavljena dizajnerica Matija Vuica. Za šminku u spotu pobrinula se Sanja Latković. Rezultat je jedinstveni i divan splet razlicitih podrucja umjetnosti i umjetnika.

Nastupate uskoro na Zagrebačkom festivalu, što očekujete od tog nastupa?

– Kao prvo, moram reći da sam jako sretna što ću sudjelovati na idućem ZF-u, zato što je to prije svega jedan kvalitetan festival koji stavlja glazbu u prvi plan. Svakako je činjenica da se pjesme izvode uživo glavni razlog zbog čega smo odabrali pjesmu predstaviti baš na ZF-u. U izvedbi vrhunskih muzičara, moja pjesma će biti na najbolji mogući način predstavljena publici. Koliko sam uspjela vidjeti proteklih godina, festival ima odličnu produkciju, kao i izvođače, a ja sada imam savršenu pjesmu koja će se uklopiti u tu priču.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu?

– Radimo planove za nastup na Splitskom festivalu i na novim pjesmama.

Kada gledate unatrag, što vam je najdraža uspomena iz karijere?

– Najdraža uspomena mi je Splitski festival 2004. na kojem sam kao debitantica dobila prvu nagradu stručnog žitija u kojem je bio i pokojni Zdenko Runjić.