Podijeli objavu

Omiljeni sarajevski bend Letu Štuke održat će koncert u subotu, 17. studenog u Velikom pogonu Tvornice kulture gdje će promovirati svoj četvrti album ‘Topla voda’.

Uz nove pjesme publika neće biti uskraćena ni za njihove najveće hitove, poetski snažne ‘Šutiš’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Minimalizam’, ‘Tesla’, ‘Bella dona’, ‘Sunce’ i mnoge druge. Opće je poznata činjenica da Štuke vole Zagreb i Zagreb voli Štuke pa je tako sigurno da nas tada očekuje prava koncertna poslastica!

Foto: Promo

Koncert u Tvornici 17. studenog. Je li sve spremno?
– Manje više da. Jedva čekamo.

Sedam godina publika je čekala na novi album, a ‘Topla voda’ bila je gotova još prije godinu dana. Zašto ste toliko dugo čekali na objavu ovog albuma?
– Nije bilo gotovo prije godinu. Dotezali smo album da bi donijeli nešto novo u zvuku.
Mislim da smo uspjeli. Novi producent je Bojan Ahac, a sarađivali smo s brojnim kolegama.

Kad smo ga toliko dugo i čekali mora da je poseban. Po čemu je ovaj album drugačiji od prijašnjih?
– Svaki je drugačiji pa je i ovaj drugačiji od svakog prethodnog. Prije svega zvukom.

Na koncertu u Tvornici vjerujemo da nećete biti sami na pozornici, tko će nastupiti s vama?
– To je tajna, ali ne i iznenađenje za zagrebačku publiku. Pametnom dosta.

Kakva je publika u Zagrebu, je li zahtjevnija nego kući u Bosni?
– Zagreb je naš grad kao što je to Sarajevo, Beograd ili bilo koji drugi grad u kojem nas vole.. Naravno rodni grad je jedan i jedini, ali Zagreb ima onu vrstu distance koja mi odgovara. To nipošto ne znači da je hladan. Publika je topla i inteligentna..

U svojim intervjuima dosta govorite i o politici i svemu što se događa u regiji bilo loše ili dobro. No govor mržnje naravno ne dopuštate ni u bendu pa vas je to ‘koštalo’ odlaska bubnjara. Je li ta cijela situacija možda naštetila bendu?
– Srećom ne.

Pišete pjesme i za neke druge izvođače, ima li neka koju ste napisali i dali nekom drugom, a da ste pomislili e više bi volio da sam je ostavio sebi?
– Ima sigurno, ali ne žalim. Svi su oni donijeli te pjesme na svoje načine.

Nedavno je izašla suradnja sa Dubiozom u pjesmi ‘Zemlja gori’. Kako je došlo do suradnje, tko je koga nazvao?
– Znamo se mi odavno. Vedran je predložio da snimimo nešto skupa pa smo otišli kod Brane u studio i snimili dvije pjesme. Jedna od njih je „Autopilot“ s njihove zadnje ploče. Oni su odlična ekipa i uživali smo u saradnji. Svi.

Dok pišem pitanja iza mene na televiziji ide Supertalent. Što mislite o takvim natjecanjima i jesu li to stvarno samo instant zvjezdice ili se nekim pjevačima i može ukazati prilika da od pjevanja i žive?
– Sve je pitanje privatne inicijative. Rad i ulaganje u sebe u kombinaciji sa talentom i strpljenjem. Ko god opstaje taj nije uspio preko noći. Nema šanse.

Imate dosta fanova i u Dalmaciji. Dolazite li možda ubrzo u Šibenik, Split..?
– Mislim da smo u Šibeniku krajem jedanaestog mjeseca. Volim Dalmaciju. Jaki autori.. Jug jbg.

U Zagrebu svirate dan nakon Ede, hoćete li doći na njegov koncert u Dom sportova i odete li s guštom, uživati na druge koncerte?
– Naravno da da. A sve rjeđe idem na koncerte, ali nedavno sam išao na Saru Renar. Sjajno je bilo.

Što nakon Tvornice, koji su planovi za dalje?
– Svirke, novi singlovi. Rad red i disciplina.

Naslovnica novog albuma ‘Topla voda’ koju autorski potpisuje reklamna agencija Ideologija. Album je od ponedjeljka službeno u prodaji, no već ove subote na koncertu u Tvornici moći ćete ga ekskluzivno nabaviti po promotivnoj cijeni, kao i sva dosadašnja izdanja, a svaki kupljeni primjerak bit će potpisan.