Podijeli objavu

Kada bismo morali izdvojiti jednog glazbenika s naših prostora koji uistinu osvaja mase već desetljećima, isključivo sa svojom glazbom, Darko Rundek bi definitivno bio naš prvi izbor!

Ovaj vikend se u Rijeci održava prvo izdanje Sailor Sweet&Salt Music Festivala, koji će trajati dva dana: prvi dan je posvećen rock glazbi, a drugi elektro. Uz Urbana, Svemirka i Saru Renar, u petak će u Ex Portu Delta nastupiti i Darko Rundek. Povodom toga, kratko smo popričali s njime i saznali sve što nas je zanimalo!

Na sceni se nalazite već dugi niz godina i još uvijek ste aktualni. Dok neki bendovi s vremenom gube na slavi, vi sada nastupate više nego ikada i punite dvorane diljem Hrvatske, pa i šire. Svi kažu kako ne postoji tajna za uspjeh, ali kada biste morali odabrati nešto što radite drugačije od ostalih glazbenika, što bi to bilo? Mislite li da Vas upravo zbog toga publika toliko obožava?
Ne znam. Možda zbog toga što uvijek imam dobar i kreativan bend s kojim radim uvijek novu i našu mjuzu i onda kada sviramo stare stvari.

Kada nastupate, na koncerte dolaze svi uzrasti. No koja je vaša ciljana publika? Radite li uopće glazbu ciljano za nekoga ili mislite da se da Vaša glazba može slušati u bilo kojoj dobi?
Pa radimo glazbu za ljude koji dijele sličan senzibilitet, bez obzira na godine.

Trenutno nastupate uz različite pratnje (Darko Rundek i Ekipa, Rundek Cargo Trio), je li vam teško prilagođavati se svakom bendu?
Ne. Dapače. Jedno drugo osvježavaju. To su samo malo drukčije perspektive na sličan muzički obzor. A osim toga, Isabel i Duco sviraju u oba benda.

Nedavno ste održali i najveći koncert u samostalnoj karijeri, kad ste nastupili u velikoj dvorani Doma sportova. Radilo se zaista o jednom spektaklu. Koliko su dugo trajale pripreme i na koje se sve načine taj koncert razlikovao od ostalih?
Nisam nikad ranije tako pažljivo radio na svim aspektima koncerta. Pri tome nam je bitno pomogla Sanda Hržić, koja za sebe kaže da joj je uloga biti vanjsko oko koje sagledava cjelinu. I odlični suradnici na videu, svjetlu, kostimima i koreografiji. Pripreme su trajale oko pet mjeseci, a same probe dva mjeseca. Bilo je to vrlo uzbudljivo iskustvo za sve nas.

Osim tog zagrebačkog koncerta, postoje li još tako neki trenuci kojih se rado sjetite?
He he. Pa naravno da postoje. Cijela je turneja obilovala takvim trenucima i ona još uvijek traje:)

Iza Vas stoji hrpa dobrih pjesama i materijala. Postoje li neke koje su Vam posebno drage?
Ima ih, ima ih, ali ih ne volim ovako izdvajati.

Press

Danas na sceni ima puno novih imena. Postoje li neki bendovi koji su Vam se posebno svidjeli? S kime biste voljeli ostvariti suradnju, a da do sada niste?
U posljednje vrijeme su mi privukli pažnju Repetitor i Porto Morto, na Demofestu u Banjaluci, gdje sam prije nekoliko dana žirirao, odskočio je Sergio Lounge…U ovom trenutku imam dovoljno zanimljivih suradnika.

Već dugo vremena niste nastupali u Rijeci. Pripremate li nešto novo za ovotjedni koncert?
Pa evo konačno Apocalypso NOW stiže i u Rijeku. Zar bi bilo ok da od bitnih gradova samo Rijeka izostane? Hej!

Ana Šoda