Podijeli objavu

Dugo iščekivani zimski event, MENT Ljubljana glazbeni festival i konferencija, udaljen je tek nekoliko dana.

Prvog dana festivala, u srijedu, 30.1, u Kinu Šiška, Sevdaliza, Iceage, Blu Samu, Haiku Garden, КУКЛА i cl_tr lansirat će posjetitelja na putovanje po klubovima u kojima se glazba svira uživo, na ne manje od sedamnaest pozornica diljem Ljubljane. Ono što čeka publiku poslije zagrijavanja u srijedu velika je doza svježe glazbene kreativnosti, u kojoj se sada možete uživati dan po dan – dostupne su dnevne ulaznice koje u pretprodaji koštaju 15 eura.

Ulaznice
Raspored održavanja koncerata

MENT Ljubljana mobilna aplikacija

Da bi upoznavanje 75 izvođača iz 27 zemalja bilo što jednostavnije, MENT festival pripremio je mobilnu aplikaciju. Ta aplikacija obavještavat će korisnike o rasporedu održavanja koncerata, opisima izvođača, lokacijama održavanja i notifikacijama. Može se preuzeti na svoje pametne telefone putem linkova za iOS i Android.

MENT Ljubljana mobilna aplikacija za iOS
MENT Ljubljana mobilna aplikacija za Android

75 izvođača iz 27 zemalja na 17 pozornica

Na MENT-u hrpa slovenskih glazbenika predstavit će svoja nova ostvarenja, čut ćemo najbolje od francuskog metala i popa, stanja matha u Norveškoj, srpskog dream popa, rock ‘n’ rolla i futurističkog rock ‘n’ rolla, poljskog duba, slovačkog noisea, švicarskog indiea, švicarskog grrrl powera, švicarskog sira, nizozemskog i belgijskog punka, luksemburškog suvremenog jazza, litvanskog surf hip – hop i ukrajinskog elektronskog impresionizma. Prije nego što se uživo zaroni u more raznih glazbenih žanrova, valja ih sve provjeriti online. Slovenska moMENT kompilacija također je izašla i sadrži glazbu svih slovenskih izvođača na petom MENT-u

Youtube Playlist

Kulturalni i umjetnički eksperiMENT

Iznimni dodatak programu MENT Ljubljane specijali su koji istražuju poveznicu između glazbe i suvremene vizualne umjetnosti, tehnologije i zajednice. Jedan od njih je treće izdanje appointMENT #3 glazbenih postera. Izložba će biti otvorena u DobraVaga galeriji u četvrtak, 24.1. u 19 sati i u sebi će sadržavati sve izvođače na MENT-u, kao i 71 lokalnog i međunarodnog suvremenog umjetnika. U suradnji s Projekt Atol institutom, MENT organizira radionicu osciloskopske glazbe, koju će Jerobeam Fenderson and Hansi3D uživo predstaviti u prostoru Slovenske Kinoteke, 31.1. u 19 sati. Multimedijski umjetnici 5237 x SMECH pripremaju interaktivnu audio-vizualnu instalaciju koja će svoju premijeru imati na otvaranju festivala u Kinu Šiška i u petak u Ljubljanskom dvorcu. U petak će se MENT također fokusirati i na fenomen ruskog “Hyperboloid Recordsa”, prvo na konferenciji, a kasnije i na klupskoj noći u Gala Hali.

Besplatan prijevoz uspinjačom na koncerte na novom mjestu održavanja, Ljubljanskom dvorcu (stari grad)

U petak, 1.2., osam festivalskih izvođača svirat će na četiri pozornice na Ljubljanskom dvorcu. Nositelji festivalskih narukvica moći će se besplatno voziti uspinjačom do Rock Halla, kapelice u dvorcu, dvorane Hribar i teatra. Nositelji rukavica moći će se također tijekom čitavog festivala besplatno voziti u svim vozilima ljubljanskog gradskog prijevoza (LPP).