Idući tjedan Eurovision: Europe Shine A Light. Večeras “Eurosong Od Doma” 14 hrvatskih glazbenika izvodit će pjesme s Dore i Eurosonga

by svi 9, 2020Domaća glazba, Strana glazba, Vijesti

U subotu 16. svibnja umjesto velikog finala Eurosonga gledat ćemo revijalni šou Eurovision: Europe Shine A Light. Budući da se datum emitiranja ovog šoua približava, organizatori su odlučili podijeliti s javnošću informacije o tome kako će izgledati.

Već je od ranije poznato da će se ovaj šou koncentrirati na 41 pjesmu izabranu za nastup na ovogodišnjem Eurosongu. Izvođači tih pjesama zajedničkim će snagama otpjevati i pobjedničku pjesmu iz 1997. Love Shine A Light, a osim njih, gledat ćemo i neke pobjednike iz prošlih izdanja ovog natjecanja.

Prošli tjedan objavili smo da će nastupiti Marija Šerifović, a njoj se pridružuje i Måns Zelmerlöw, koji će izvesti pjesmu HeroesNetta, pobjednica iz 2018., počastit će nas akustičnom izvedbom svoje nove pjesme sa posebnom porukom o ovom neobičnom vremenu u kojem živimo. Uz spomenute, nastupit će i prošlogodišnji pobjednik Duncan Laurence, koji će u šouu premijerno izvesti svoju novu pjesmu, a pobjednica iz 1979., Gali Atari, izvest će svoj veliki hit Hallelujah u pratnji zbora sačinjenog od bivših natjecatelja Dječjeg Eurosonga.

Uz navedene pobjednike Eurosonga, gledat ćemo izvedbe i još nekih eurovizijskih izvođača iz prošlosti. Michael Schulte (Njemačka 2018.) i Ilse DeLange iz The Common Linnets (Nizozemska 2014.) zajedničkim će snagama izvesti pjesmu Ein Bisschen Frieden kojom je Nicole 1982. donijela Njemačkoj prvu eurovizijsku pobjedu.

Izvršni producent Sieste Bakker najavljuje: Želimo napraviti šou koji neće biti koncentriran samo na 41 izvođača koji je trebao nastupiti na Eurosongu, nego želimo inspirirati one kod kuće i u ovim teškim vremenima povezati cijelu Europu. Naravno, osvrnut ćemo se i na sve one pogođene epidemijom koronavirusa i odati počast svima koji se bore s njim. Idemo stvoriti trenutke koji će ostati nezaboravni u eurovizijskoj povijesti!

Eurovision: Europe Shine A Light sudjelovat će i eurovizijski obožavatelji. Naime, svatko tko je htio, do 24. travnja mogao je poslati video u kojem u cjelosti izvodi pjesmu Johhnya Logana What’s Another Year. Ti će se videi emitirati u mashupu za vrijeme šoua.

Uz navedene izvođače, nastupit će i rotterdamski filharmonijski orkestar, a u prijenosu uživo pojavit će se i Youtuberica NikkieTutorials i BBC-ijev eurovizijski komentator, popularni Graham Norton.

Kroz dvosatni  šou vodit će nas nesuđeni voditelji ovogdišnjeg Eurosonga Chantal JanzenEdsilia Rombley i Jan Smit, a prijenos možete pratiti na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

Podsjećamo da 9. svibnja, točno tjedan dana prije Eurovision: Europe Shine A Light, možete pratiti našu specijalnu YouTube emisiju “Eurosong Od Doma” gdje ćete moći vidjeti kako 14 hrvatskih glazbenika izvodi 30 poznatih pjesama s Dore i Eurosonga.