Podijeli objavu

Jessie Ware, Inner Circle, Darko Rundek i Cargo orkestar glavna su glazbena imena Changera, platforme koja će krajem kolovoza drugu godinu za redom promijeniti ritam Šibenika. Kao i lani kad su kod nas imali vrlo uspješan debut, Changer uz snažnu glazbenu postavu i ovog ljeta u grad dovodi raznolik konferencijski i radionički program u bedemima sv. Mihovila, dok će ulice u staroj jezgri grada biti scena za svjetlosne inovacije nagrađivanih hrvatskih autora – piše sibenik.in

Drugo izdanje Changera, tog na domaćoj sceni novog konferencijsko-glazbenog koncepta, na rasporedu je od 23. do 26. kolovoza. U ta četiri dana Šibenčane i goste očekuje itekako bogat konferencijski i ulični multimedijalni program zbog kojeg će, kao i lani, grad prodisati novim, friškim ritmom.

– Našu okosnicu čine grad Šibenik i tri riječi: multimedijalnost, inovativnost i promjena tako da Changer u Šibenik dovodi tehnološke, umjetničke i komunikacijske changere – najavili su danas tijekom opuštenog druženja s medijima organizatori tog novog igrača na našoj sceni.

Što se konferencijskog programa Changera tiče, u Šibeniku će se okupiti nositelji promjena na tehnološkim, poslovnim, komunikacijskim i kreativnim područjima, s naglaskom na usvajanju relevantnih znanja i vještina iz područja ICT-a, marketinga i poslovnog upravljanja.

– U četiri dana ovog ljeta, održavanja Changer će posjetiteljima donijeti panele, radionice, predavanja i prezentacije čiji je cilj edukacija, motivacija i kreativni razvoj. Kroz predavanja i panele u organizaciji Algebre bit će problematizirane teme poput eksponencionalnog razvoja tehnologija, blockchaina u svakodnevnom životu, chatbotova, umjetne inteligencije te interneta stvari. Isto tako, Algebra će organizirati radionicu Google Garage te Investors Conference i Leadership Tournament. Uz sadržaje koji seciraju i objašnjavaju tehnološki trenutak, na Changeru će se otvoriti i aktualne teme iz marketinga, umjetničkog stvaranja i poslovno-motivacijskih područja. Kompletan program konferencijskog dijela Changera 2018 bit će objavljen uskoro, a sigurno je da će Šibenik ove godine posjetiti mnoga poznata i zanimljiva imena iz kreativnih industrija, marketinga i poslovnog upravljanja – najavili su danas organizatori.

Taj konferencijski dio Changera održavat će se unutar bedema tvrđave sv. Mihovila, a uske šibenske ulice tih dana bit će pretvorene u prostor svjetla i multimedije. Na različitim lokacijama bit će postavljene svjetlosne instalacije nagrađivanih hrvatskih autora, a svoje će radove postaviti Davor Antolić, Vedran Perkov, Mirjana Vodopija, Bojan Gagić, Ida Blažičko, Alma Trtovac, Ivana Jelavić, Bojan Gagić i Miodrag Gladović.

Stare kale bit će okupane ambijentalnom rasvjetom, a jedan dio grada opet će biti 3D mapiran, kao što je to lani bila katedrala, ali organizatori su po tom pitanju još uvijek tajnoviti. Taj svjetlosni labirint bit će nadopunjen nadopunjen i multimedijalnim glazbenim nastupima berlinskoga Acrepearlsa, hrvatsko-francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT-a.

– Izniman konferencijski i multimedijalni program bit će nadopunjen iznimnom koncertnom ponudom. Na pozornicu tvrđave sv. Mihovila Changer dovodi i više nego zanimljiva imena regionalne i internacionalne glazbene scene. Tako će 24. kolovoza biti ispunjen vječnim hitovima Inner Circlea, tih zločestih dečki reggaea, 25. kolovoza na pozornicu se penje Darko Rundek sa svojim Cargo Orchestrom, a Changer će 26. kolovoza zatvoriti jedna od najvećih dama svjetske popularne glazbe Jessie Ware – zadovoljno su danas izvukli asove iz rukava ekipa iz Changera koja je lani na pozornicu pod zvijezdama dovela Josipu Lisac i Laibach.

U Changeru radimo isključivo na kvaliteti, a ne kvantiteti, rekli su iz organizacije tog ‘festivala koji to zapravo nije’.

– To nije projekt od danas do sutra, imamo viziju i sigurno je da Changer nikad neće postati masovan event. Umjesto toga, držat ćemo ga u malim okvirima kako bi zadržao i dalje gradio svoj jedinstveni identitet – rekli su nam danas organizatori uz pohvale suradnji s gradskom upravom, Tvrđavom kulture i šibenskom turističkom zajednicom.

Što se ulaznica za koncerte pod zvijezdama tiče, one se mogu kupiti na web shopowima Changera i sustava Entrio, te na City pointu šibenskih tvrđava, infopultu tvrđave sv. Mihovila i Barone shopu.