Hvale je Stefanovski, Cvikić, Dedić, Gall… Upoznajte Elmu, koja predstavlja novu pjesmu Leptirić

by svi 28, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Još od prvog autorskog singla i suradnje s Denykenom, ovu glazbenicu hvale mnoga velika imena struke: Matija Dedić, Zoran Predin, Zlatko Gall, Miroslav Tadić, Davor Hrvoj, itd… Radi se o nagrađivanoj kantautorici i arhitektici koja je frontwoman regionalne koncertne atrakcije, FilmMusicOrkestar (FMO).

Za Elminu interpretaciju Vlatko Stefanovski jednom prilikom je izjavio: ”Ovo što sam čuo je izvanredno, oduševilo me, zato što je to napravljeno s veoma tananom muzikalnošću. Sve čestitke za njenu izvedbu!” Na prošlogodišnjem, prvom autorskom albumu FMOa, kojeg osim Elme čini instrumentalni trojac Klašterka-Ćulumarević-Novak, objavljena je i Elmina kompozicija, koja je postala dijelom australskog filma ‘Zero Of Time’.

Ova svestrana umjetnica osvaja nagrade na festivalima, autorica je i glavna protagonistica Mistične noći sevdaha u kazalištu Komedija, koju je realizirala u suradnji s glumcem Kurbašom; članica je nagrađivanog Quarteta Mystique te godinama surađuje s izvanrednim Kempfom, bivšim klaviristom Zabranjenog pušenja. Nedavno je, nakon vrhunskog koncerta u Kerempuhu, ponovno oduševila Zagrepčane na ekskluzivnom, 100-tom koncertu FMO-a u dvorani &TDa.

Sve mnogobrojnija publika tvrdi da ih Elma svojim interpretacijama vodi u neki čaroban svijet, glazbom mameći i osmijehe i suze. Tako je bilo i na predstavljanju nove Elmine pjesme “Leptirić”, koje je Elma održala za prijatelje i novinare. Osim studijske verzije pjesme, prisutni su mogli uživati u akustičnoj verziji pjesme, baš onako kako je zvučala kada ju je Elma napisala. Tada ju je čuo jedan od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima, Stevo Cvikić i oduševio se. Poželio je upoznati Elmu, koja je odlučila promociju pjesme napraviti upravo u caffee baru Times Steve Cvikića.

Pjesmu ‘Leptirić’ napisala sam za svu djecu, onu u nama i onu oko nas, a inspirirao me svibanjski dan okupan suncem koje me kao anđeoski šapat potsjetilo da uvijek postoji nešto lijepo oko nas, na čemu možemo biti zahvalni, rekla je o svojoj pjesmi Elma odlučivši da Leptirić poleti upravo u svibnju ove godine i to baš na njen rođendan. Moja je najveća rođendanska želja da krila Leptirića poput anđela dotaknu svako srce i ukrase lica osmijehom. Zato se stihovi pjesme ‘Nek’ me nosi leptirić u kosi’ lako pamte pa vjerujem da će mnogi rado zapjevati sa mnom te kroz glazbu osjetiti ljepotu i nadu koje sam i ja osjetila pišući ovu pjesmu. Nadam se da će vam, kada poslušate Leptirića, uljepšat dan i da ćete ga poželjet stalno imati uz sebe.

Foto: Mario Brainović

Stihove i glazbu potpisuje Elma, dok su za aranžman i produkciju zaslužni Zvonimir i Mario Domazet. Osim Zvonimira i Marija, koji su odsvirali mandolinu, akustične i električne gitare te bas gitaru, Dario Horvat odsvirao je bubnjeve, Ivan Arnold synth, a za Wurlitzer i back vokale zahvala ide Jeleni Vlačić. Svi instrumenti su odsvirani uživo te aranžman ne sadrži niti jedan jedini digitalni ton.

Pjesma će uskoro dobiti video spot, koji je režirao Tomislav Fiket.