Podijeli objavu

Diljem Lijepe naše, na svim prodajnim mjestima INA-e i Croatia Recordsa krenula je hvalevrijedna akcija „Sve za nju” – glazbom povezani možemo učiniti puno.

Kupnjom albuma s istaknutim stickerom, „Ascending” Amire Medunjanin, „Perle” Hojsaka & Novosela i „Live” The Frajli, donirate 15 kuna za rad Udruge žena oboljelih i lječenih od raka „Sve za nju”! Pružanje informacijske, psihološke i logostičke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka te njihovim obiteljima, što je temeljni cilj Udruge, ovom hvalevrijednom akcijom odlučile su podržati dvije značajne tvrtke, INA i Croatia Records, izdavač sva tri albuma.

Svjesni značajne uloge koju u našem društvu ima udruga „Sve za nju”, kao i sve slične, ovom akcijom koja povezuje glazbu i humanost dajemo svoj doprinos poboljšanju uvjeta za sve žene, kao i njihove obitelji, koje hrabro vode po život važne bitke.

Amira Medunjanin & TrondheimSolistene – Ascending

U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njenog izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu. „Ascending” sadrži deset pjesama koje su snimane u glazbenom studiju „Ora” u Trondheimu tijekom veljače 2018. godine, gdje je Amira imala priliku surađivati s vrsnim TrondheimSolistene. Okupljanje zavidne svjetske ekipe na ovom albumu dio je Amirinog nastojanja da se glazba ovih prostora čuje što dalje.

Hojsak&Novosel – Perle

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. Njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend koji je osvojio svijet, a nedavno predstavljena pjesma „Hodaj” najavila je zanimljivu suradnju koja je upravo iznjedrila jedan sasvim poseban album – „Perle”. Riječ je o suradnji Hojsaka i Novosela s jednim od najeminentnijih glazbenika i autora ovih prostora, Gibonnijem. Album „Perle” sadrži 9 Gibonnijevih pjesama, poput „Libar”, „Posoljeni zrak i razlivena tinta”, „Žeđam” i „Činim pravu stvar”, obojanih kontrabasom i tamburom te zanimljivim gostima, a Tihomir i Filip projekt su opisali kao veliki izazov.

The Frajle – Live
Zbog reakcija publike i upita koji dolaze nakon svakog njihovog koncerta, The Frajle su odlučile objaviti svoj prvi live album. Album “Live” donosi čak 18 pjesama u koncertnoj atmosferi, a uvršteni su hitovi poput„Ljubav na dar”, „Meni trebaš ti”, „Ich Liebe Dich”, „Menjam dane”, pjesme koje publika na koncertima zna od riječi do riječi, a u online svijetu su skupile milijunske brojke pregleda. Koncerti The Frajli po regiji su mahom rasprodani, a domaćini kažu da se ne pamti kada je publika na nekom koncertu bila toliko rasplesana, raspjevana i tako dobro raspoložena.