Podijeli objavu

U Biogradu na Moru povodom Praznika rada održava se manifestacija Slovenski Vikend. Unison – Hrvatski glazbeni savez partner je ovogodišnje manifestacije koja je namijenjena svima onima željnima različitih događanja u okviru aktivnog odmora i zabavnog programa.

Kroz nekoliko dana u Biogradu će se održati mnogobrojna događanja koja uključuju različite sportove i aktivnosti te tematske i gastronomske večeri. Izbor aktivnosti koje se nude je zaista raznolik pa će se zasigurno pronaći nešto za svakoga: trčanje, jedrenje, šetnja ili bicikliranje. Od programa zasigurno se može izdvojiti utrka “Run Biograd”, biogradska regata te već tradicionalni Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero. Kao ravnoteža dnevnim aktivnostima tu su večernje zabave na kojima svi sudionici imaju priliku družiti se, opustiti, odmoriti te se zabaviti.

Sprema se i raznovrstan zabavni program uz mnogobrojne glazbene goste pa nas tako očekuje nastup jedne od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj, klape Rišpet te klape Bunari koja je jako popularna kod biogradske publike, a svoje nastupe redovito imaju i u susjednoj Sloveniji. Od hrvatskih izvođača očekuju nas i nastupi mladih i talentiranih glazbenika iz grupe Pravila Igre te još jedne mlade nade hrvatske glazbene scene, pjevačice Zsa Zse. Mnogobrojne će posjetitelje, sigurni smo, razveseliti i jedna od trenutno najpopularnijih mladih glazbenica u Hrvatskoj, Mia Dimšić, a očekuje nas i nastup Amigosa, šibenske grupe prepoznatljivog stila. S obzirom na to da je slovenska publika već tradicionalno naklonjena hrvatskoj pop glazbi, nadamo se da će najprije uživo, a potom i putem medija zavoljeti nove hrvatske glazbene zvijezde. Slovenske će zastave “braniti” Modrijani, Petkova Pumpa te Čuki.

Odlična je ovo prilika za sve prijatelje iz Slovenije, ali i Hrvatske, da idući vikend posjete Biograd na Moru. Tri godine zaredom jadranski je dragulj bio domaćin Glazbene nagrade Porin te je dao veliki doprinos promicanju hrvatske glazbe. Ovaj grad u samom srcu Jadrana i dalje prepoznaje vrijednosti koje glazba promiče te će zasigurno i ovom prilikom biti odličan domaćin.