Hozier novom pjesmom najavljuje iščekivani novi studijski album

by sij 16, 2019Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Multiplatinasti irski glazbenik Hozier, miljenik hrvatske publike, najavio je objavu iščekivanog novog studijskog albuma! Naslova „Wasteland, Baby!“, album će svjetlo dana ugledati 1. ožujka, a svojim fanovima danas je predstavio i novu pjesmu – „Almost (Sweet Music)“.

„Sretan sam što mogu najaviti svoj novi album. Nastajao je u posljednjih godinu dana i drago mi je što je konačno sve spremno da vam ga predstavim. Želim iskreno zahvaliti fanovima i svim slušateljima na kontinuiranoj podršci. Vidimo se uskoro i na turneji!“, izjavio je Andrew Hozier-Byrne, povodom objave detalja novog albuma.

Objavu novog albuma Hozier je dao naslutiti krajem prošle godine, kada je predstavio zamijećenu novu pjesmu „Nina Cried Power“ i istoimeno EP izdanje. U spomenutoj pjesmi ostvario je suradnju s Grammyem nagrađenom soul/gospel glazbenicom Mavis Staples, dok je u radu na pjesmi sudjelovao i Booker T. Jones. „Pjesma je na mnogo načina zahvala umjetnicima 20. stoljeća i njihovoj ostavštvini – djelima koja nas i dalje inspiriraju. Mavis Staples također je jedna od njih, i bilo mi je ostvarenje snova surađivati s njom“, tada je otkrio 28-godišnji glazbenik.

Kako je već spomenuto, album „Wasteland, Baby!“ bit će objavljen 1. ožujka, a nasljeđuje njegov iznimno uspješan album prvijenac „Hozier“, iz 2014. godine. Novo studijsko izdanje donosi ukupno 14 pjesama, među kojima su već ranije predstavljene „Nina Cried Power ft. Mavis Staples“, „Movement“ i „Shrike“ te netom objavljena „Almost (Sweet Music)“. Osim datuma objave i popisa pjesama, otkrivena je i naslovnica izdanja, a album je dostupan za prednaružbe i hrvatskim fanovima – digitalno putem Google Playa, a fizičko izdanje je moguće prednaručiti na službenom web-shopu.

Ovaj talentirani i cijenjeni glazbenik pažnju šire javnosti je zaplijenio svojim iznimno uspješnim singlom „Take Me To Church“, čija naklada danas nosi platinasti sjaj. Upravo mu je ta pjesma donijela Grammy nominaciju, s njom je osvojio Ivor Novello i BBC Music nagrade u kategoriji „Song Of The Year“, dok je debitantski album „Hozier“ ostvario značajne digitalne brojke streamova, kao i fizičke prodaje.

Objavu novog albuma popratit će i velika svjetska turneja – za jesen je prednajavljen europski dio turneje, čiji konkretni datumi će biti otkriveni tijekom veljače.