Hothouse Flowers na Roškome slapu u NP “Krka”

by kol 14, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Hothouse Flowers nastupit će u četvrtak, 17. kolovoza 2017. u 20.30 na Roškome slapu u Nacionalnom parku „Krka“.

Hothouse Flowers je popularna irska grupa koja je u osamdesetima imala nekoliko velikih hitova. Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburya a održali su se sve do danas. Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox. 2015. krenuli su na veliku turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj koja je prošla uspješno. U Hrvatsku dolaze dva njihova člana: pjevač i frontmen grupe Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O’Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama.

Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Hothouse Flowers u četvrtak će na Roškome slapu moći pogledati izložbu umjetnika Ante Bratića iz Piramatovaca pod nazivom „Poruka iz bačve“ koji će predstaviti unikatne rukotvorine napravljene u potpunosti od korištenih hrastovih bačvi.
Posljednji koncert Krkinog kulturnog ljeta održat će Davor Radolfi 24. kolovoza u 20 sati na Roškome slapu.

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.

Organiziran je besplatan prijevoz autobusom:
18.30 iz Šibenika: Poljana (autobusna stanica) – tržnica – Baldekin – Vidici (ispod Tommya kod dječjeg igrališta) – Konjevrate – Drinovci (kod crkve Imena Isusova) – Roški slap dva autobusa;
18.30 iz Šibenika: Poljana – Lozovac – Skradin – Dubravice – Laškovica – Roški slap jedan autobus;
18.30 iz Knina: Knin (autobusni kolodvor) – Drniš (autobusni kolodvor) – Roški slap jedan autobus.
Povratak autobusa s Roškoga slapa je nakon završetka koncerta.