Hladno Pivo u Novoj ploči!

by pro 1, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Predstavljanje albuma “Greatest hits” objavljenog povodom 30 godina Hladnog Piva održat će se u subotu 9. prosinca s početkom u 12 sati u Novoj ploči (Bogovićeva 5).

Svi ste pozvani na druženje s Miletom, Zokijem, Subom, Šokijem i Dedom, a kupci albuma “Greatest hits” mogu sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri koja će trajati do 23. prosinca i u kojoj ćemo, u suradnji sa samim bendom i Los Angeles Agency, najsretnije obradovati kartama za koncert u Domu sportova, službenim majicama benda i CD-ovima.

Hladno Pivo obilježava 30 godina postojanja. Velika je to obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno Pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova koja je od danas u prodaji – bend je odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša – “ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija”!

Stare pjesme u novim verzijama

Pjesme “Ne volim te”, “Šamar”,”Samo za taj osjećaj”, i “Zimmer Frei” slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina “glasovi, tonovi rasuti” skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog Piva i neponovljive Josipe Lisac – “Soundtrack za život”! Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog Piva koji sve ove godine odzvanjaju zagrebačkim ulicama. Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta – “Soundtrack za život” je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

23 pjesme iz svih faza karijere – “Pjevajte nešto ljubavno”, “Trening za umiranje”, “Politika”, “Pijan”, “Nije sve tako sivo”, “Pitala si me”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno Pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!