Hip Hop/Jazz sastav Spleen G uskoro objavljuju svoj prvi album “Aquarium Giraffe”

by ruj 28, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Spleen G je mladi hip hop/jazz sastav koji je nastao u ožujku 2015. godine., a uskoro izdaju svoj prvi album pod nazivom “Aquarium Giraffe”, točnije u ponedjeljak 02.10.
Sastav čine Vid Vince (lead vokal i električna gitara), Rafael Lozo (bubanj), Jan Volk (bass gitara), Sandro Šandro (klavijature). Umjetnički ih spaja ljubav prema nadrealizmu, dobrom groove-u i eksperimentiranju.

Mješavinom jazza, progresivnog rocka i hip hop-a stvaraju svoj prepoznatljivi zvuk. Upravo su iz igre tih žanrova nastale pjesme poput “Limunske kiseline”, “Šizofrenije”, “Krokodila”, itd… Intenzivnim radom band je stvorio puno autorskih materijala koji je publika imala prilike čuti na dosadašnjim koncertima u Medici, Saxu, na Festivalu vjetra, INmusic festivalu, Glazbenoj kući, na Open air festivalu na Filozofskom fakultetu, Design Districtu u Martićevoj ulici, u Rijeci (Tunel), u Šibeniku (Azimut)…

Bend je imao i čast nastupiti sa živućom legendom Rambom Amadeusom na koncertu u Karlovcu.

Trenutno rade na prvom studijskom album koji će, uz pjesme na hrvatskom, sadržavati i pjesme na engleskom jeziku.

Zagrebački band Spleen G izdaje svoj prvi album pod nazivom “Aquarium Giraffe”. Spleen g čine četiri mladića (Vid Vince, Sandro Šandro, Jan Volk i Rafael Lozo) koji su potpuno nesputani u svojoj sputanosti. Ne prezaju od ničega pa tako ni od spajanja bilo koje vrste glazbe u jednu neobičnu cjelinu. Sviraju rock, jazz, hip hop, funk – njihova glazba nije programska i ne spada ni u jednu skupinu. Nije sputana nikakvim zadanim glazbenim smjerovima jer sam život je takav – ne postoji univerzalna istina, ništa nije crno bijelo – kao što njihov životni moto kaže “Kad si tvrd život je mekan”

Ako vas zanima kakav su to glazbeni gulaš momci skuhali možete poslušati i downloadati cijeli album besplatno na youtube kanalu.

FOTO: Fran Oršanić