Hip-hop kolektiv Helem nejse potpisali ugovor s Croatia Recordsom – od danas u prodaji album “Pola čovjek, pola jedan”

Podijeli objavu

Sarajevska hip-hop senzacija Helem nejse od danas je član velike Croatia Records obitelji, za koju je objavljen njihov aktualni, hvaljeni album “Pola čovjek, pola jedan”.


Od sada dostupan na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na digitalnim servisima, album “Pola čovjek, pola jedan” inspiran je mitskim bićem, demonom koji čuči u svakom Balkancu opjevanom u hitovima “Kabadahija”, “Debili”, “A ja sam za to” i “Smetljište historije”, koji već sada broje milijunske preglede na YouTubeu.
Foto: Nikola Knežević

Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin s bendom su imali radno ljeto, promoviravši album na velikoj regionalnoj turneji, u sklopu koje su nastupili na CMC 200 Slavonija Festu u organizaciji CMC televizije gdje su održali jedan od najboljih nastupa cijelog festivala. Pozornice Exit Festivala, Ferragosto Jama, OK Festa, samo su dio uspješne koncertne priče kojom su zabavili tisuće njihovih obožavatelja diljem regije.

Proizašli iz radijske emisije “Helem nejse rejdio šou”, vrijedno su nastavili rad na istoj te prije samo nekoliko tjedana predstavili istu u potpuno novom video formatu, koju svake nedjelje u 22 sata prati desetak tisuća gledatelja. Simpatični momci tako svojim šarmom, prepoznatljivim humorom i jedinstvenim rubrikama oduševljavaju gledatelje šestu sezonu za redom.

Foto: Nikola Knežević

Album “Pola čovjek, pola jedan” sadrži pregršt zanimljivih trenutaka, optimističnih ljubavnih pjesama uz sveprisutnu društvenu angažiranost, koju, kako sami ističu, nikako ne mogu izbjeći. Otvara ga “Jingle”, zatvara “Prestač repat”, a Marko Louis gostuje u pjesmi “Kabadahija”, Frenki u pjesmi “Kafa na aparatima” i DJ Mrki u pjesmi “Nula”. Za likovno oblikovanje zaslužan je Bezbeli.

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz Helem nejse, preuzeli su etablirani regionalni glazbenici, kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Također, na albumu su, osim spomenutih, gostovali sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i drugi.

U rodnoj su se BiH već čvrsto ukorijenili u svakodnevni život mladih, te su kao svojevrsni kulturološki fenomen postali simbol nekoliko generacija koje od samih početaka vjerno prate njihov rad. Novim albumom spremni su za osvajanje regije, a u toj ih misiji sada podržava i Croatia Records!