HAUSER – prva samostalna svjetska turneja “Buntovnik s violončelom” u Areni Zagreb!

by lis 9, 2023Domaća glazba, Vijesti

 “Zločesti dečko” među instrumentalistima i jedan od osnivača 2Cellos, poznat jednostavno kao HAUSER, najavio je svoju dugoočekivanu, prvu svjetsku samostalnu turneju – “Rebel with a Cello”, u sklopu koje će održati koncert u Areni Zagreb, 25. listopada 2023. godine.

Vođen uspjehom posljednje, i u rekordnom roku rasprodane turneje s 2Cellos, ova superzvijezda među violončelistima i vizualni umjetnik donosi nam vrhunski glazbeni show praćen njemu svojstvenim pirotehničkim scenskim efektima, koje savršeno spaja sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja.

HAUSER na prvoj samostalnoj turneji “Rebel with a Cello” obećava novu viziju, spektakl i neponovljivo iskustvo. I dok vragolasti glazbeni romantičar u novi show uključuje sve što su njegovi obožavatelji upoznali i zavoljeli kroz njegove dosadašnje nastupe, poput iznimno popularnih pjesama “Beach Party” i “Alone Together”, HAUSEROVA debitantska solo turneja podiže njegov nastup uživo na sasvim novu razinu, u kojoj spaja ritmičan retro zvuk s modernim svjetskim plesnim hitovima, a sve je to upakirano u nedavno objavljeni album “The Player”.  

Naslanjajući se na uspjeh HAUSEROVOG albuma prvijenca “Classic” iz 2020. koji je bio broj jedan na Billboardovoj ljestvici klasičnih albuma, “The Player” je HAUSEROVO najinventivnije djelo do sada. U sastavljanju eklektičnog popisa pjesama na albumu – koji uključuje reinterpretacije svih, od Shakire do legendarnog kubanskog skladatelja Osvalda FarrésaHAUSER je iskoristio svoje gotovo enciklopedijsko znanje o povijesti latinske glazbe. Vatreni plesni hitovi poput “Livin’ la Vida Loca” Rickyja Martina, “Let’s Get Loud” Jennifer Lopez ili Shakirin “Waka Waka” rasplesat će Arenu Zagreb na vrhuncu koncerta, a prije toga opustiti je uz romantične latinske balade. 

“Moja vizija je prvi dio koncerta bude više klasičan, a onda će mi se za drugu polovicu pridružiti orkestar i puhačka sekcija i potaknut ćemo sve na ples. Ove pjesme voli toliki broj ljudi i uzbuđen sam što ih mogu podijeliti na način koji nitko prije nije čuo – jedva čekam proširiti njihovu radost, ljubav i energiju diljem svijeta.” – izjavio je HAUSER prije početka turneje.

HAUSEROV uspjeh doseže dalje od milijuna njegovih pratitelja na YouTubeu, Facebooku i Instagramu, s međunarodnom bazom posvećenih obožavatelja koja nastavlja rasti. S milijardama audio streamova i video pregleda na društvenim mrežama, ovaj hrvatski violončelist je fenomen koji povezuje virtuoznost s čistom strašću. Za HAUSEROVE fanove, možda je to jednostavno njegova sposobnost da ujedini generacije ljubitelja muzike.

Za ovaj koncert u organizaciji Charm Musica, ulaznice su u prodaju krenule još prošle godine, a mogu se kupiti putem Eventim sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Sva mjesta su sjedeća, a cijene standardnih ulaznica kreću se od 280 do 550 HRK, dok će cijena VIP paketa biti 1,900 HRK tj. 7,600 kuna za Meet and Greet paket, koji uključuju mnoštvo pogodnosti (više informacija na Eventimovoj web stranici).