Harvo Jay pobjednici ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala

by stu 4, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Na sinoć održanoj superfinalnoj večeri Karlovačko RockOff festivala u SSi Katran pobjedu su odnijeli Harvo Jay koji su oduševili žiri i publiku. Grupa Dno osvojila je nagradu za najbolju izvedbu, a Brain Holidays su osvojili nagradu Karlovačke pivovare. Matt Shaft osvojio je nagradu za najemitiraniji singl.

Harvo Jay je tročlani rock ‘n’ roll bend iz Osijeka. Djeluju od početka 2016. godine, no kao ideja i nešto duže. Članovi sastava su: Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) te Šimun Padovan (bubnjevi). Glazba koju sviraju može se nazvati rock ‘n’ rollom, no zbog velikih razlika među pjesmama i idejama, skloni su predstaviti svoju glazbu više kao noise pop, dream noise, meth rock i eksperimentalni rock. Pjesme Harvo Jaya nabijene su emocijama i dinamičkim promjenama, a do sada su samoizdali 2 EP-a i album “Sok od agonije”.

Grupa Dno osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada grupe Cherkezi United. Gitarist Davor i bubnjar Nino željeli su nastaviti svirati, pa im se igrom slučaja pridružio i basist Oleg. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima.

Zagrebački reggae bend Brain Holidays osnovan je 2000. godine, a iza sebe imaju tri studijska albuma ‘Stereo Roots’, ‘Save Peace Babylon Delete’ i ‘System Error’, izdana za Dallas Records. Četvrto studijsko izdanje je u fazi pripreme.

Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić, zanimljivo je zagrebačko kantautorsko ime koje, nakon pjesama na engleskom, konačno započinje s hrvatskom verzijom vlastite pjesmarice. Matt Shaft je student glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji i često viđeni ulični svirač, a osim što pjeva, Matej svira ukulele i violinu.

Karlovačko RockOff festival i ove godine potvrđuje da u Hrvatskoj ima izvođača koji stvaraju kvalitetnu glazbu te koji zaslužuju veći interes publike i medija, a čemu ovaj festival svakako doprinosi.

Za titulu pobjednika ovogodišnjeg izdanja festivala natjecala su se četiri benda koji su se pokazali najboljima prema odlukama stručnog žirija u sastavu Hrvoje Horvat, La Da, Denis Mujadžić Denyken, Ankica Džulivedž i Alen Marin.

Vidimo se iduće godine na jubilarnom 5. Karlovačko RockOffu – poručuju organizatori.

Foto: Facebook