Halloween u Tvornici kulture: Trap za najstrašniji dan u godini

by stu 3, 2023Domaća glazba, Vijesti

Halloween je jedan od super prilika za izlazak u godini kada uz očekivanje dobre zabave, imamo priliku izraziti i se i kroz svoj kostim. Tako je je YEM ove godine nazivom svojeg eventa “Štaš bit za Halloween”, te uz dodatno pitanje “i zašto baš Barbie i Ken?” na suptilan način pokušao potaknuti dolaznike na kreativu. Nismo primijetili Barbie i Kena, ali je zato bio velik broj već viđenih vještica, policajaca, vampira, vila…

Veliki pogon je bio mjesto glavnog događaja gdje su većinu vremena publiku zabavljali DJ-evi Kiki B., Nikki Peducci i Sin. Trojac je dobro držao atmosferu domaćim i stranim hitovima. . Bili su otvoreni, čak i poneku glazbenu želju iz publike. Raznolik repertorar jednako je dobro prolazio kod još više raznolike publike koja ga je pratila plesom. No, iako netko nije bio zadovoljan izborima DJ-eva ili mu netko od izvođača nije bio po volji ili je ljubitelj trapa mogao je otići u Mali pogon gdje je cijelu večer grmio Drito gang (Pečat, Sjena, mrzimteluka i Zvone).

Lineup izvođača u Velikom pogonu započeli su dečki iz 2kitice- Iggy Biznis i Džoni Paranoja (kojeg smo većinu nastupa gledali pod maskom Spidermana). Izveli su neke od svojih poznatijih pjesama kao što su Ta vibra, Idemo na Bol, Ovu pjesmu sam napisao u srednjoj…. Prilikom izvođenja pjesme Osjećam se okej, publika je blicevima svojih mobitela osvijetlila veliki pogon.

Nakon duže pauze na stage iz Hogwartsa stižu Podočnjaci. Pjesmom Umjetnik su na pozornicu opet prizvali 2kitice. No, također su izveli svoje svima tada u publici poznate pjesme kao što su Šiške, Plava kosa, plave oči….

Kraću, nego prvi put, pauzu je prekinula Miach. U izvedbi hita NLO joj se na stageu pridružio Hiljson Mandela. Također, bijela  Miach nam prije odlaska s pozornice šapnula kako uskoro izlazi novi album. Tvornica je bila dupkom puna u iščekivanju Mimi Mercedez, zbog koje su neki koliko smo čuli došli čak vlakom u popodnevnim satima.

Mimi je je otkrila kako je rođendan njezinoj majci taj dan, pa je cijela publika čestitala rođendan mami Mimi Mame. Mimi je očekivano uspjela postići najbolju reakciju publiku, no nažalost njezin je nastup bio za mnoge prekratko trajao. Odabrala je izvesti novije pjesme koje su većini bile manje poznate. Hitovima Patike za trčanje, Dajive ko mi, Veli veš na 90 uspjela je rasplesati cijeli Veliki pogon Tvornice! Mimi je i ovaj put imala Olgu na stageu, a bile su maskirane kao Vincent Vega (Mimi) i Jules Winniefiled (Olga) iz fila Pulp Fiction. Mimi se je na kraju nastupa odlučila i fotkati s fanovima…. Onda se je na stage vratio DJ trio koji je držao dobru energiju do kraja večeri…


Napisala Maria Burburan