Grupa Viva predstavlja pravu navijačku pismu “Dalmatinac i ni riči više”

by ožu 3, 2024Domaća glazba, Vijesti

Nakon što je grupa Viva u prošloj pjesmi opisala autohtoni dalmatinski brak, Neno Ninčević je kroz nekoliko snažnih stihova pokušao dočarati kako izgleda autohtoni dalmatinski navijač. 

“Dalmatinac i ni riči vise” naslov je nove pjesme grupe Viva u čijem je spotu glavnu ulogu utjelovio Branko Grbeša Kele, jedan od najstarijih pripadnika Torcide i navijača Hajduka koji je kompletan život posvetio ‘Bilima’.

Postoji snimka intervjua s Kelom iz Beograda od prije 35 godina koja je poslužila kao inspiracija da snime ovakvu pjesmu, koja opjevava njegov put u ono vrijeme kad odlazi vlakom na utakmicu. Novinarka je Kelu tada ispitivala kako izgleda život navijača: ”Tada se putovalo kako god, samo da bi se išlo na gostovanja”, rekao je Kele i nastavio, “nismo birali sredstva za doći do cilja, da bi živili život kakav smo voljeli.” I da se iznova rodi, kaže, opet bi sve napravio isto.

Grupa Viva je ovim video spotom pokušala prikazat Kelin neumorni nagon za cjeloživotnu podršku svom voljenom klubu. Zajednički prijatelji Ivica Mornar, Denis Putnik i Miki Rapaić odazvali su se podržati ovu lijepu priču grupe Viva i Kele, odazvali su se pomoći ovoj lijepoj priči u ime lijepih nogometnih vremena koja su iza njih.

Okačili su kopačke o klin, ali kroz razgovor o periodu iz voljenog kluba još uvijek im oči jako zacakle, nezaustavljiva su inspiracija svima nama, a vjerujemo i svim novim i starim generacijama.

Navijački dijamant i raritet Kelu su za potrebe ove pjesme Marko Bilan i Naldo pronašli na putu za Argentinu, a njegov skroman karakter im je olakšao situaciju i s velikim zadovoljstvom pristao odglumiti autohtonog navijača veterana koji će pokušati kroz video spot Vojana Koceića pokazati emociju ‘bilog sljedbenika’ i navijača kao ostavštinu za sljedeće generacije.