Grupa Ocean objavila remake zabranjenog video spota za singl “Život bez tebe”

by lip 1, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Grupa Ocean predstavlja novi video spot za remix singla “Život bez tebe” sa njihovog novog i tek objavljenog albuma i duplog CD-boxa objavljenog pod vlastitom etiketom Mosquito records.

Radi se o remake-u singla i zabranjenog video spota iz 2014. godine koji je CMC tada zabranio zbog optužbi za explicitnu erotiku i sex u troje. Tek početkom 2019. godine nakon izlaska dugoočekivanog albuma grupa se odlučila ponovno snimiti remake video za isti singl te pjesmu ponovno predstaviti kako radijskoj tako i tv publici.

Kao i prvi put i ovaj put su režiju povjerili svom starom znancu i prijatelju te poznatom splitskom redatelju Matku Petriću. Radnja video uratka se provlači kroz mračni splitski getto i tmurne dioklecijanove kalete dok odzvanja zarazna linija saxofona u izvedbi Siniše Kovačića Kemije i zvonki vokal Marice Vilibić. Spot i ovaj put donosi erotske scene mladih ljubavnika, ali ovaj put u znatno mekšem i umjerenijem redateljskom rukopisu koji ovaj put sasvim sigurno ne bi trebao uzburkati dežurne moraliste na CMC-u kao prvi put.

“Sexy pjesma poput ove sasvim sigurno ne bi trebala biti kastrirana od malo benigne erotike” – kažu u bendu. “Kroz povijest glazbe to je sasvim prirodna i normalna pojava, zato nam zaista nije jasno zasto su spot uopće zabranili i prvi put”.

Glavna muška uloga povjerena je poznatom televizijskom licu i glumcu HNK Slavku Sobinu, dok se u ženskoj ulozi pojavljuje mlada splitska glumica Jana Matošić. Spot je sniman unutar splitskog getta Dioklecijanove palače te poznatog splitskog caffe bara “Mosquito”.

Glazbu, stihove i aranzman potpisuje autor Dino Pleština. Lead vokali su Dino Pleština, Gordan Bulić i Marica Vilibić. Na bubnju Jan Ivelić Pele, na basu Josip Žaja. Maestralne dionice saxofona odsvirao je Siniša Kovačić. Na gitarama nedavno preminuli splitski virtuoz jedan od najboljih studijskih glazbenika uopće Mladen Magud, koji je zajedno sa Brankicom Brodarić otpjevao i prateće vokale.

Tijekom lipnja grupa će objaviti jos jedan službeni video spot za hvaljeni singl ‘Sve što volim tvoje oči čuvaju’ koji se trenutno nalazi na mnogim top listama hrvatskih i regionalnih radio postaja.