Grupa Meritas proslavila rođendan u punoj Tvornici i predstavila LP Meritas 20

by lis 30, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Emotivna večer Anite, Meri i njihovog benda donijela je na pozornicu ono posebno što Meritas njeguju svih ovih dvadeset godina: sugestiju, iskrenost i toplinu.

Kako se i najavljivalo, svi trenuci 20godišnjeg stvaralaštva, kulminirali su ovaj vikend u Tvornici kulture, kada su Anita i Meri sa svojom publikom i prijateljima proslavile sve priče koje su utkale u svoje pjesme.

Najzreliji koncert do sada

Po reakcijama publike, koncert Meritas20 u Tvornici, po mnogočemu je bio najzreliji do sada, a Tvornica je bila ispunjena do posljednjeg sjedećeg mjesta. Dramaturški, izmjenom promišljenog redoslijeda pjesama i pričama između njih, dostojno predstavljajući glazbenike koji ih prate godinama, koncertnim aranžmanima i izvedbom, zanimljivom rasvjetom i scenografijom, grupa Meritas je u dva sata programa donijela u Tvornicu glazbenu čaroliju, a publika je svojim reakcijama to iskreno nagradila.

“Još uvijek smo pod dojmom! Hvala svima koji su bili u Tvornici i zajedno s nama proslavili naših prvih 20 godina! Hvala vam na prekrasnoj večeri, toplini i emocijama s kojim ste nas okružili! Sjećanje na sinoćnji koncert je suvenir koji ćemo čuvati zauvijek!” – izjavile su djevojke nakon koncerta

Prisna i topla atmosfera koja se osjećala u publici, doimala se takvom i na pozornici – kroz uvježbanost i sklad, energiju izvedbi i izmjenu slika u pozadini pozornice, osmišljenih za svaku pjesmu.

Foto: Julien Duval

Koncert je prošao u trenu, gradirao je, rastao je i kroz Anitine vrhunske interpretacije kao na primjer u pjesmi „Nije vrijeme“, slaganjem dobro nam znanih boja njihovih vokala i opet nam dokazao koliko to bezvremenih, odličnih pjesama Meritas posjeduju i kojima nas daruju zadnjih 20 godina.

Šetnja po albumima samo je tekla, od novijeg do starijeg materijala, a koncert je otvoren pjesmom „Na kraju sna“. Nastavilo se s „Jedno“, „Daj da zaboravim“, „Budi blizu“, „Odlazak“, „Umjesto isprike“, „S tobom tišina“ a pored vrsnih glazbenika koji su svojim instrumentima davali nove dimenzije pjesmama, na pozornici im se u jednom trenutku pridružila Jelena Radan, otpjevavši s Anitom pjesmu „Pres de la Flamme“ dok je službeni kraj koncerta najavila pjesma „Budim se“.

Dramaturgija koncerta nosila je svoju priču a finale je donijela publika, pozvavši bend na čak dva bisa.

S pjesmama „Ova ljubav“, „Dan je tvoj“ te „Na prvi pogled“ koncert je završen a publika je ostala još dugo na nogama dok je Tvornicom odjekivao pljesak koji je potvrdio da su priče koje su Meritas svojim pjesmama stvarale 20 godina, uspješno zaživjele i ostavile trag koji će još dugo trajati.

Kruna njihovog dvadesetogodišnjeg stvaranja je i objava Best of albuma koji je, osim na CDu izašao i na LP-u