Grupa Dno pobjednik prvog finala Karlovačko RockOffa

by lis 4, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Riječka publika u subotu je u prostoru Exportdrva svjedočila fantastičnom glazbenom događaju tijekom kojeg je publika vidjela čak osam sjajnih bendova, ujedinjenih u zajedničkom projektu Karlovačko RockOff festivala i Hartere.

Uz headlinere LET 3, Kojote i Majke, nastupilo je pet bendova u natjecateljskom dijelu večeri. Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes, svojom su energičnom svirkom potvrdili da su s pravom došli do finala.

Žiri u sastavu Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Damir Martinović Mrle (LET3), Alen Marin (Kojoti), glazbeni producent Denis Mujadžić Denyken i umjetnički direktor Hrvoje Horvat, imao je težak zadatak odabrati prvog superfinalista. Nakon prebrojavanja glasova, odlazak u superfinale osigurala je grupa Dno iz Zagreba.

Ideja organizatora da koncert započne nastupom LET3 pokazala se kao iznimno korisna za bendove finaliste, koji su u Rijeci dobili priliku nastupiti pred dvije tisuće ljudi. S ciljem stvaranja nove glazbene scene, ovim potezom organizator je poslao poruku i ostalim festivalima da je ovo dobar način promocije izvođača koji imaju kvalitetu, ali još nisu došli do šire publike.

Karlovačko RockOff idućeg petka seli u Split, gdje će se po prvi put predstaviti splitskoj publici.

Drugo finale će se održati u pubu Plan B na Žnjanu, na prekrasnoj lokaciji uz samu plažu, gdje će nastupiti Brain Holidays, Nezahvalnici, Cubies i Audio Detektiv.