Gregory Porter objavio novo studijsko izdanje „Nat ‘King’ Cole & Me“!

by lis 27, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Gregory Porter predstavlja iščekivano peto studijsko izdanje „Nat ‘King’ Cole & Me“, najavljeno pjesmom „Smile“, a koje nasljeđuje album „Take Me to The Alley“ (2016.).

Album dolazi u standardnom obliku koji donosi 12 pjesama, te u deluxe izdanju na kojem imamo prilike čuti tri dodatne pjesme. Kao što i samo ime govori, izdanje je posveta njegovom idolu – legendarnom pjevaču i pijanistu Nathanielu Colesu, umjetničkog imena Nat “King” Cole.

Tribute izdanje

Uz pomoć šesterostrukog dobitnika Grammy nagrade, aranžera Vincea Mendoze i London Studio orkestra, pijanista Christiana Sandsa, basista Reubena Rogersa, bubnjara Ulyssesa Owensa te specijalnog gosta na trubi – Terencea Blancharda, Gregory Porter obradio je neke od Coleovih najcjenjenijih klasika. Tako na novom tribute izdanju imamo prilike čuti klasike kao što su „Mona Lisa“, „L-O-V-E“, „Nature Boy“, „The Christmas Song“, ili pak već spomenuta pjesma „Smile“, za koju je dostupan i prateći videospot.

„Bio je poseban. Ostavio je iza sebe divnu glazbu. Toliko divnu da jednostavno moraš slušati i biti inspiriran.“ navodi Porter te nadodaje „Jedino prirodno je da se vratim korijenima svoje inspiracije i tamo odakle dolazim. Taj korijen su moja majka, gospel glazba i Nat King Cole“.

„Nat ‘King’ Cole & Me“ sniman je u Air Studios u Londonu, a osim spomenutih klasika na albumu se nalazi i pjesma Gregorya Portera „When Love Was King”, koja dolazi s njegovog izdanja „Liquid Spirit“(2014.), no u nešto drugačijem aranžmanu.

Stavio sam ploču na gramofon i čuo sam taj glas

Gregory Porter prisjeća se prvog kontakta s glazbom svog idola; „Sjećam se kako mi je ime bilo čudno kada sam proučavao kolekciju ploča svoje majke, i prvo što sam vidio bila je fotografija elegantnog, zgodnog, snažnog muškarca kako sjedi kraj vatre, i izgleda kao nečiji otac. Stavio sam ploču na gramofon i čuo sam taj glas. Moj otac nije bio dio mog života, nije me odgajao, nije pokazivao ikakav interes za mene, pa su Natove riječi – ‘podigni se, otresi se, kreni ispočetka’, bile kao očinski savjeti za mene“

Novi studijski album „Nat ‘King’ Cole & Me“ hrvatskoj publici dostupan je u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.