Grande finale Špancirfesta! Prepuni program posljednjeg dana

by ruj 1, 2019Domaća glazba, Festivali, Koncerti, Vijesti

Druga festivalska subota napunila je varaždinske ulice od samog jutra.

Nebrojeni posjetitelji uživali su u jednako bezbrojnim sadržajima te istraživali svaki kutak festivalskih ulica. Imali smo robota, živuća slikarska platna, ekološki osviještene orkestre, vatrene akrobate, prepuni Park kreative, cjelodnevno chillanje u Kreativnici, oslikavanje murala u Umjetničkoj ulici i večernje koncertne spektakle.

Cijelog je dana na Špancirfestu bilo užurbano, vruće i zanimljivo. Rijeke posjetitelja zabavljali su svi ulični performeri posljednjeg vikenda – živuće slikarsko platno JOHNman, sjajni i zabavni Riciclato Circo Musicale, vatreni Las Calaveras te otkačeni “mafijaši” na štulama Electro Baroque. Predstavio nam se robot, a Vindija je slavila 60 godina ogromnom tortom u Vindilandu na Starom gradu. Umjetnička ulica svojoj se prekrasnoj lokaciji, Školskoj, nevjerojatnim muralom kojeg su pred očima posjetitelja stvorili mladi varaždinski umjetnici Mihael Bađun i Ivan Mladenović.

Večernji koncertni program donio je izvrstan cross over “rock and barok” nastup Antuna Stašića i Maestro Orchestra koji je napunio Korzo i zanimljivim povezivanjem klasike i rocka raspjevao okupljene.

Na PAN pozornici dugi koncert održao je Rambo Amadeus, a nakon njega su u KVART-u ABOP dokazali da im ime “After je Bolji Od Partya” zaista istinito hipnotizirajući okupljene i te ih plseom uveli u dugu subotnju noć.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u Galeriji.

Nedjelja je prepuna događanja. Dnevni program ide punom parom, sve je otvoreno, sve će biti puno, a posebne doživljaje potražite u Parku kreative koji će u 19 imati završni party te u izvedbama svih uličnih performera koji zadnjeg dana uvijek daju još više. Navečer će biti baš kako priliči velikom finalu.

Ricardo Luque i njegovi Amigosi će latino ritmovima raspesati Korzo (20 sati) za koji prevdviđamo da će biti prepun. U KVART-u sviraju genijani, famozni Mayalesi (20 sati), a na PAN pozornici kod Starog grada popularni Silente (22 sata) koji na Špancirfestu snimaju spot! Romantična vila Bedeković će se od Špancirfesta oprostiti velikim koncertom Četiri tenora i Tamburaškog ansambla Centra tradicijske kulture iz Varaždina (20.30) što će biti zaista jedinstveni glazbeni doživljaj.

Cjelokupni program finalnog dana Špancirfesta potražite ovdje.