Naslovnica Vijesti Domaća glazba Goran Bare: Ova karantena je bila grozota, jedva čekam prvi koncert, poludjet...

Goran Bare: Ova karantena je bila grozota, jedva čekam prvi koncert, poludjet ću

Podijeli objavu

PopRock.hr i ovaj tjedan donosi nam najnovije singlove, spotove i glazbene vijesti. Naravno, imamo prilike čuti i što kažu glazbenici, tako da će ovaj tjedan ispred kamera PopRock.hr-a prošetati Goran Bare, I.Bee, Mejaši, Mayales i Gordana Evačić. U 19:30h svaki radni dan, obavezno upaliti HTV2!

Goran Bare, legenda hrvatskog rocka, u ponedjeljak predstavlja svoj novi singl Rođen za suze. „Ta pjesma mi je samo izašla. Brijem po gradu i uskomeša mi se nešto u glavi i onda brzo odjurim u gajbu i zapišem na prvi račun, papir koji vidim. Sutra pogledam, ako je dobro, dobro je, ako nije – nije“, opisuje Bare kako izgledaju njegovi trenuci inspiracije i kako je nastao novi singl. Bare kaže da je novi album pri kraju, tj. da nije bilo pandemije, da bi već bio gotov. On je pjesme napisao, čeka još neke aranžmane. „Ova karantena je bila grozota, jedva čekam prvi koncert, poludjet ću, 13.8. na tvrđavi sv.Mihovila u Šibeniku. I album bi bio gotov, da nije bilo ove pandemije. Tako da će sada biti vani negdje na ljeto iduće godine“, kaže Bare.

Svoj novi singl Celebrity predstavila je i I.BEE. Kaže da je singl trebao biti predstavljen još u veljači, ali i nju je korona omela u planovima. „Htjela sam napraviti za ovu pjesmu baš visokobudžetni spot, lova je da se troši i onda se dogodio lock down. Bog je rekao moraš napraviti neki mali spot. I onda sam pozvala sve ljude da sudjeluju u spotu i da pošalju svoje snimke. Tehnički najbolje smo odabrali i uvrstili ih u spot“, objašnjava nam I.Bee. O pjesmi kaže: „Danas svi žele biti celebrity. Ja sam imala to iskustvo, kad sam devedesetih postala celebrity. Bila sam mega zvijezda, imala sam hrpu koncerata i onda se umisliš. Zapravo izgubiš sebe“.

Nikola Bosilj iz grupe Mejaši u studiju PopRock.hr-a najavio je njihovu novu pjesmu Nije to vino. „Nas korona nije zaustavila da radimo. Imamo novu pjesmu, glazbu je napisao Denis Dumančić, tekst Fayo, produkciju Branimir Mihaljević. A spot smo preuzeli na sebe, pokrenuli smo vlastitu video produkciju, opskrbili se kvalitetnom opremom i sada je ovo drugi spot iz naše produkcije. A pjesma je glasna najava novog albuma Nova Godina“, kaže Nikola.

Ovaj tjedan u emisiju PopRock.hr stiže i Petar Beluhan iz Mayalesa. „Još jedan krug novi je singl, pjesma s Ivanom Starčević. Svaka pjesma Mayalesa proizašla je iz neke naše igre. I kad je pjesma bila gotova, zvali smo Ivanu da upuše zrak u pjesmu. Ona je naša frendica, tako da nam je svima ta suradnja normalna“, otkriva Petar Beluhan. „Ovo je drugi singl s novog albuma. Uzbuđen sam, imamo dosta stvari koje su se nakupile. U fazi smo finalizacije, ali do kraja godine smo gotovi“, rekao je Beluhan o novom materijalu koji uskoro stiže.

Gordana Evačić po prvi puta je u PopRock.hr-u i došla je najaviti novu pjesmu Gubim se. „Ja sam ovdje polovica nas, Miroslav i ja smo objavili ovu pjesmu, ali smo iz epidemioloških razloga odlučili evo da vas samo ja posjetim. S tom pjesmom smo otvorili vrata novom albumu i htjeli smo napraviti malo buke. Etno smo glazbenici, njegujemo i rock’n’roll i blues; tako da je Miro ovaj put uzeo gitaru i malo zagrmio. Uzeo je sve instrumente u pjesmi i zasvirao, a ja sam u meni novoj ulozi samo vokala“, otkrila je o novom singlu Gordana Evačić.

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek „probijaju“, sve su to stalni gosti ove glazbene emisije koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Ne propustite PopRock.hr već večeras od 19:30 – HTV2!