Glumica Renée Zellweger otpjevala poznati evergreen “Over The Rainbow”

by ruj 5, 2019Film, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Renée Zellweger je za potrebe filma “Judy” prepjevala hitove Judy Garland, a pridružili su joj se i Sam Smith te Rufus Wainwright!

Uvijek je zanimljivo kad se poznati glumci uhvate pjevačkog mikrofona. To je često povezano s njihovim ulogama u filmovima, a publika brzo krene u žustre rasprave o njihovom umijeću pjevanja. Oscarom nagrađenu glumicu Renée Zellweger tako ćemo uskoro gledati i slušati u ulozi Judy Garland u filmu “Judy”. Soundtrack za film bit će predstavljen 27. rujna, a već sad nam je u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu dostupna pjesma “Over The Rainbow” koju je otpjevala Zellweger.

Renée Zellweger je jedna od glumica kojoj pjevanje u filmovima nije strano. Do sad smo je imali prilike slušati u mjuziklu “Chicago”, a i njene glumačke nagrade potvrđuju njen talent – osvojila je nagradu Oscar i tri Zlatna globusa te nagradu BAFTA. Filmaši s nestrpljenjem očekuju vidjeti njenu ulogu u novom filmu “Judy” u kojem će prikazati lik i djelo Judy Garland, legendarne glumice i pjevačice koja je obilježila filmsku i glazbenu kulturu prošlog stoljeća. Foršpan za film je dostupan na YouTubeu.

Kako filmaši s nestrpljenjem očekuju film, ljubitelji glazbe će sigurno doći na svoje uz soundtrack koji također skriva mnoga iznenađenja. Soundtrack sadrži pjesme Judy Garland koje je Zellweger prepjevala na svoj specifičan način. Osim što je već sad dostupna pjesma “Over The Rainbow” koja pokazuje kako glumica veoma sigurno pliva u pjevačkim vodama, na nekim pjesmama su joj se pridružili glazbeni gosti. Tako će se tu pojaviti i Sam Smith, koji sudjeluje na pjesmi “Get Happy” te Rufus Wainwright koji će biti na pjesmi “Have Yourself A Merry Little Christmas”. “Još od mladih dana me osvojila čarolija vezana uz Judy Garland i njenu hrabru životnu priču. Njena umjetnost mi i dalje izaziva trnce kao prvi put kad sam se s njome susreo. Bila mi je čast pjevati s Renée. Nitko nije mogao bolje odigrati ovu ulogu nego ona.” komentirao je Sam Smith. Cijeli soundtrack filma “Judy” dostupan je za prednaručivanje.

Soundtrack će sadržavati 12 pjesama, a sve su snimane u legendarnom Abbey Road studiju. Redatelj filma Rupert Goold komentirao je Zellweger i njeno pjevanje: “Dao sam joj do znanja da ne želim imitaciju glasa Judy Garland. Htio sam da ona sama napravi pjesme kao da su njene i ona je to uspjela na fantastičan način.” Film “Judy” s nestrpljenjem očekujemo u hrvatskim kinima, a soundtrack za film će biti dostupan od 27. rujna. Osim Zellweger, u filmu uloge imaju Michael Gambon, Jessie Buckley i Finn Wittrock.