Globalno omiljen, višestruko-platinast, kolektiv Rudimental, vratili su se na scenu s novim singlom

Podijeli objavu

‘Sun Comes Up’ je pjesma preuzeta s nadolazećeg trećeg studijskog albuma koji je još uvijek u procesu rada, i njome je ova višestruko nagrađivana grupa prvi put u 18 mjeseci istupila iz muzičke hibernacije.
Rudimental su do sada samo u Velikoj Britaniji prodali preko 2.6 milijuna singlova. Godine 2013. izbacili su dvostruko-platinast album ‘’Home’’ koji je odlično prihvaćen kako od kritike tako i od publike. U prilog tome ide brojka od jednog milijuna koliko je njihov debi prodan diljem svijeta te nominacija za nagradu Mercury. Nakon toga su u jesen 2015. godine izašli s drugim studijskim albumom ‘’We the Generation’ koji je također u Velikoj Britaniji zasjao na broju 1.

Oba albuma I singlovi preuzeti s njih imali su prilično dobar odaziv i kod hrvatske publike, a Rudimental smo mogli uloviti na kišnom, ali sjajnom nastupu u sklopu INmusic festival 2015.

Spomenuti drugi album donio je glazbenom svijetu singl ‘Lay It All On Me’ u kojem gostuje jedan od najvećih pop fenomena današnjice, britanski kantautor Ed Sheeran. Taj je singl prodan u začudnih 1.7 milijuna primjeraka u cijelome svijetu dok im je u Sjevernoj Americi dodijeljen ‘’Zlatni status’’.

Pjesmu možete poslušati i na Deezeru.