Glazbom protiv kiše: Energična glazbena večer uz Igora Geržinu i Zdenku Kovačiček

by pro 29, 2017Domaća glazba, Vijesti

U sklopu zagrebačkog Adventa sinoć je na Europskom trgu naš najpoznatiji saksofonist Igor Geržina u sklopu koncertnog serijala prigodnog naziva “Saxmas Fairytale” ugostio glazbenu divu Zdenku Kovačiček.

Foto: Sanjin Kaštelan

Unatoč lošem vremenu i kiši, na Europskom trgu okupili su se sinoć glazbeni sladoskusci i svojim dolaskom ovim vrsnim glazbenicima dali do znanja da zagrebačka publika itekako cijeni dobru glazbu. Geržina i bend to su nagradili dinamičnom svirkom i energičnim solima, a na repertoaru su se našle obrade hrvatskih i stranih božićnih pjesama te Igorova autorska glazba s Porinom nagrađenog albuma “Bucket List”.

Foto: Sanjin Kaštelan

Na sredini koncerta na bini mu se pridružila i specijalna gošća, glazbena diva Zdenka Kovačiček koja je nedugo održala slavljenički koncert u Lisinskom kojim je proslavila 60 godina karijere. Ova neumorna i energična glazbenica za sva vremena, publiku je oduševila izborom repertora, a zajedno s njom svi prisutni na trgu otpjevali su poznate hitove “Frka”, “Žena za sva vremena” i “Volim te kao konja”.

Božićna saksofonska bajka završava sljedeći četvrtak, 4. siječnja kada će Igorova gošća biti prva pobjednica showa The Voice, Nina Kraljić.
Koncert počinje u 20 sati na Europskom trgu.