Glazbeni festivali i turizam: Najveći stručnjaci na 1. HRF Akademiji

by lip 13, 2019Domaća glazba, Vijesti

“Sjedili smo u uredu glavnog čovjeka Emirata u Dubaiju kad me on pitao što se to događa u Hrvatskoj, odnosno u Splitu. Odgovorio sam mu da se u sedmom mjesecu održava Ultra”, otkrio je za Media servis ministar turizma Gari Cappelli najavljujući raspravu o “Utjecaju glazbenih festivala na turizam” koja će se održati u petak u okviru 1. HRF Akademije.

Okrugli stol na aktualnu temu organizira Udruga Hrvatski radijski forum, uz partnerstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Doprinos raspravi dat će i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, Martina Bienenfeld koja je na čelu Turističke zajednice grada Zagreba od 2014., Joe Bašić koji nam je doveo Ultra Europe festival u Hrvatsku, predsjednik UO Exit fondacije Ivan Petrović koji stoji iza Sea Star festivala u Umagu, te Dalibor Oliver Zjačić, osnivač Sonus festivala na Zrću.

Video snimkom obratit će se i Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, grada koji je itekako osjetio utjecaj Ultre na turizam, kao i Tomo in der Mühlen, poznati glazbeni producent, DJ i vlasnik uspješne međunarodne tvrtke za autorska prava.

Stručnjaci s bogatim iskustvom raspravljat će o tome što su glazbeni festivali donijeli Hrvatskoj, koja je financijska perspektiva, kako stojimo sa smještajnim kapacitetima, gdje smo u odnosu na konkurenciju i o mnogim drugim aktualnim pitanjima, uoči još jedne turističke sezone koja se zahuktava.

Sukladno temi organizator se, Udruga Hrvatski radijski forum, pobrinuo da se i na okruglom stolu osjeti dašak glazbenih festivala koji su Hrvatsku stavili na partijanersku kartu svijeta. Da ovo ne bi bio tek još jedan okrugli stol, stiže i DJ koji će možda i najbolje dočarati festivalsku atmosferu dok će se na velikom platnu izmjenjivati video isječci koji će nas podsjetiti na najveće glazbene festivale u našoj zemlji.

Ovaj okrugli stol s modernim, multimedijalnim pristupom u okviru 1. HRF Akademije tek je početak. Predsjednica Udruge Hrvatski radijski forum Silvija Londero Šimleša otkriva da im je cilj više puta godišnje okupljati relevantne sugovornike s kojima će tražiti odgovore na aktualna pitanja.

“HRF Akademijom pod nazivom ‘Utjecaj glazbenih festivala na turizam’ počinje ciklus HRF Akademija čiji je cilj informirati, educirati i progovarati o strateški značajnim temama u Hrvatskoj, o aktualnostima, izazovima te važnim medijskim porukama koje promiču medijsku kulturu. HRF Akademije održavat će se u periodičnim vremenskim intervalima, nekoliko puta godišnje, a uključivat će i organiziranje edukativnih radionica, predavanja, simpozija i drugih stručnih skupova, prvenstveno na temu promicanja, zaštite i očuvanja standarda radijske struke u Hrvatskoj.”