Podijeli objavu

Glazbenim programom „Acoustic World Music Experience“ Nina Kraljić Quartet će 7. rujna, s početkom u 21:30 sati, sa Tvrđave Barone šibensku publiku povesti na mistično glazbeno putovanje.

Moćan vokal jedne od rijetkih pripadnica mlade generacije glazbenika koja njeguje i izvodi world music na hrvatskoj glazbenoj sceni postao je poznatiji široj javnosti nakon pobjede u natjecateljskoj emisiji „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Uslijedilo je objavljivanje Ninina prvog singla „Zaljuljali smo svijet,“ najavne pjesme s debitantskog albuma „Samo“. Zapažena od strane publike i kritike, osvaja prestižnu diskografsku nagradu Porin za najboljeg novog izvođača godine. Potvrda je to iznimnog talenta, kojim je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2016. godine pjesmom „Lighthouse“.

Već se na albumu prvijencu pokazalo da je Nina osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Miješanjem različitih glazbenih žanrova od tradicionalne etno glazbe, ambijentalne, filmske glazbe stvara svoj vlastiti, prepoznatljiv zvuk, posebice istaknut u interpretacijama narodnih pjesama „Dej mi Bože“ i „Tica lastavica“. Autorske se pjesme „Lullaby“ i „Lay You Down“ ističu jednostavnosti aranžmana, te se izvode samo uz pratnju klavira.

Jednostavan pristup njeguje i pri izvođenju uživo, uz pratnju gitarista Mira Gugića, udaraljkaša Marka Štrumana i violončelista Mateja Miloševa – koji s njom čine Nina Kraljić Quartet. Akustični aranžmani Nininih pjesama i obrade poznatih skladbi obogaćeni improvizacijama, pružaju uvijek iznova jedinstvenu izvedbu, kakva se očekuje i u intimnom ambijentu Tvrđave Barone. Ovom će glazbenom putovanju obilježenom zvukom sevdaha, etno motiva i vokalom koji prenosi čistu emociju jedina granica biti zvijezde iznad tvrđave.

Kao i u mnogim večerima do sada, Tvrđava Barone nudi drugu strana ljeta – Stranu B, kombinaciju vrhunske glazbe i neodoljive ponude gastro-kulturnog centra tvrđave. Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.

Poziv je ovo koji se ne propušta!