Podijeli objavu

U tijeku je glasovanje za prvih pet pjesama u konkurenciji za Cesaricu. Kako bi se izabrala najuspješnija pjesma, publici će se svaki mjesec predstaviti pet pjesama. Zvijezde siječanjske liste su: “Da si tu” Ivana Zaka, “Ova ljubav” grupe Meritas, “Samo ti, samo ja” grupe Buđenje, “Vrati me” Nine Badrić te “Žena, a ne broj” grupe Magazin.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a dodjela se prošle godine prvi put održala u Splitu. Riječ je o projektu Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza koji na ovaj način želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, autore i izvođače. Kao i lani, najuspješniji hit birat će publika, a kako bi se od popularnih pjesama izabrala ona najuspješnija, publici će se svaki mjesec u specijalnim izdanjima glazbene emisije PopRock.hr predstavljati pjesme koje konkuriraju za Cesaricu i za koje će se moći glasovati.

Tako su se na siječanjskoj listi našli: “Da si tu” Ivana Zaka, “Ova ljubav” grupe Meritas, “Samo ti, samo ja” grupe Buđenje, “Vrati me” Nine Badrić te “Žena, a ne broj” grupe Magazin.

Singl “Da si tu” Ivana Zaka po mnogima je njegova najljepša ljubavna pjesma. Zak je ujedno autor teksta i glazbe, a premijerno ju je izveo na koncertu prošle godine u zagrebačkoj Areni. Popularni pjevač do sada je snimio četiri studijska albuma, a prvi televizijski nastup imao je 2002. godine nastupajući na Dori.

Meri Jaman i Anita Valo, poznatije kao Meritas, prošle su godine velikim koncertom u Zagrebu proslavile 20 godina karijere. Iza njih je mnogo hitova i osvojenih glazbenih nagrada Porin, a na ovogodišnjoj Cesarici natječu se s pjesmom “Ova ljubav”. Riječ je o drugom singlu s albuma u nastajanju za koju su glazbu napisale Meritasice, a tekst Ines Prajo.

Bend Buđenje na sceni je od 2001. godine, a pjesmom “Samo ti, samo ja” autora Darka Bakića osvojili su sve radijske top liste. Ovaj stilski zaokret u radu grupe pokazao se kao pun pogodak, a rezultat svega je i nagrada Hrvatske diskografske udruge za grupu godine.

Lanjska dobitnica Cesarice za hit “Dani i godine”, Nina Badrić, ove godine konkurira s pjesmom “Vrati me” Predraga Martinjaka. Nina je jedna od najtrofejnijih hrvatskih izvođača, višestruka je dobitnica Porina, a početkom ljeta objavit će i novi studijski album.

Magazin je jedan od najdugovječnijih bendova na sceni osnovan 1979. godine u Splitu. Objavili su više od 20 albuma, nastupali na brojnim festivalima, a 1995. predstavljali su i Hrvatsku na Eurosongu. Pjesma autora Tončija i Vjekoslave Huljić “Žena, a ne broj” odmak je od dosadašnjih hitova splitske grupe jer je riječ o baladi.

Ona pjesma koja u svakom mjesecu osvoji najveći broj glasova nominirana je za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a zatim će se između nominiranih pjesama birati hit godine.

Za prijedloge sa siječanjske liste publika može glasovati do petka, 9. veljače u ponoć putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica (kliknuti na ‘pošalji poruku’) i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici.