Gipsy Kings predvođeni sjajnim Andre Reyes-om stiže u zagrebačku Arenu 17. svibnja – ovo je priča o njima

by ožu 14, 2024Strana glazba, Vijesti

Priča o bendu Gipsy Kings Andrea Reyesa fascinantna je priča koja prati generacije glazbenih talenata ukorijenjenih u bogatoj romskoj tradiciji. Poznat po jedinstvenoj fuziji tradicionalnog flamenca, rumbe i modernih zvukova, bend Gipsy Kings je svojom nevjerojatnom glazbom postao svjetska senzacija od trenutka kada je stupio na glazbenu scenu, a nakon odlaska članova originalne postave, Glavna figura benda, Andre Reyes, nastavlja put globalnog ambasadora “ciganske” glazbe.

Sjeme ovog izvanrednog benda zasadio je José Reyes, poznati španjolski romski glazbenik čija ga je duboka povezanost s flamenco glazbom dovela do toga da postane kultna figura u svijetu glazbe. José, majstor pjevanja i gitare, usadio je ljubav prema umjetnosti svojim sinovima, Andreu i Nicolasu Reyesu, koji su odmalena pokazivali urođeni talent za glazbu i izvođenje.

Uz podršku i nadahnuće svog oca, Andre i Nicolas, zajedno s ostalim članovima obitelji Reyes, osnovali su originalni bend Gipsy Kings 1970-ih. Njihov jedinstveni stil, koji spaja tradiciju flamenca sa suvremenim utjecajima, odjeknuo je diljem svijeta, donijevši bendu međunarodnu slavu gotovo u trenutku kada su izašli na pozornicu.

Kako je slava Gipsy Kingsa rasla, bend je postao globalni ambasador “ciganske” glazbe, dijeleći kulturu i strast svog naroda kroz energične i živahne nastupe. Međutim, s vremenom je došlo do raskola u originalnom bendu, što je dovelo do formiranja dvije nove grupe koju su predvodila braća Reyes, Andre i Nicolas.

Bend pod vodstvom Andrea Reyesa nastavio je svoj meteorski uspon na globalnoj glazbenoj sceni, osvajajući publiku svih dobi i podrijetla svojom zaraznom energijom i glazbenom virtuoznošću. Njihov utjecaj nadilazi granice, postajući prepoznati i slavljeni u svakom kutku svijeta.

Jedan od vrhunaca karijere benda bila je nagrada Grammy Latino za njihov album “Savor Flamenco”. Ovo priznanje ne samo da je istaknulo njihovu umjetničku izvrsnost, već je potvrdilo i njihov značajan doprinos svijetu glazbe, učvrstivši ih kao dominantnu silu u međunarodnom glazbenom krajoliku.

Ukratko, bend Gipsy Kings Andree Reyesa ne samo da predstavlja nastavak legendarne obiteljske glazbene tradicije, već također utjelovljuje duh strasti, inovativnosti i umjetničke izvrsnosti koji karakteriziraju obitelj Reyes generacijama. Njihova glazba nadilazi granice i nastavlja oduševljavati i ganuti publiku diljem svijeta, ostavljajući trajno nasljeđe u svijetu glazbe. Zagrebačka publika premijerno će ih imati priliku vidjeti uživo 17. svibnja u Areni Zagreb, a ulaznice su dostupne putem sustava eventim.hr.