Gasi se plamen Omegaritam partyja, WestBam za kraj sezone u Aurori

by ruj 1, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Ove subote 9. rujna nakon 20 godina sudjelovanja u izgradnji domaće techno scene Omega Ritam prestaje s radom i ujedno zatvara ljetnu sezonu Aurore.

WestBam prije 11 godina u Aurori

Tom prilikom ugostiti će legendu njemačkog rave pokreta i DJ-a West Bam-a koji je višekratno zatvarao ljetne sezone Aurore s partijima koji su postali neizostavni dio kolektivne memorije tzv. zlatnog doba scene.

Line up:

  • WestBam
  • Pero FH
  • Edy C
  • Zorro
  • Jolly Joke
  • Chuby

Pero-Fullhouse zatvara jednu epohu koja je stvorila na tisuće sljedbenika elektroničke glazbe u Dalmaciji, a na tom posljednjem partyu gdje planira zauvijek umiroviti ovaj projekt zasvirat će Westbam. Uz Omegaritam zasvirao je pred različitim auditorijima Dalmacije. DJ, producent, remikser, jedan od osnivača Maydaya, kompozitor 10 himni za Loveparade, suvlasnik etikete Low Spirit prašio je svojim jedinstvenim “technoelectro” stilom na podijima splitskih klubova Stella Mare, F1, O`Hara, Gotham, te Bačvice Beach Festivala. 6 godina je tradicionalno zatvarao ljetnu sezonu kluba Aurora. Surađujući s drugim velikim imenima, definitivno je postavio nove standarde i učvrstio glazbenu kombinaciju, koju on naziva “technoelectro” kao glazbeni potpravac, a koji sve više uzima maha i izvan njemačkih granica, no ipak stilski ostaje “westbamovski” prepoznatljiv – piše portal klubskascena.hr

Omegaritam je neraskidivo povezan s korijenima dalmatinske techno i house scene. Oblikovali su čitav jedan val kraja 90-ih i početka novoga tisućljeća s preko 200 organiziranih partyja gdje se plesalo na sve od Detroit techna, preko tech housea i d’n’b-a, pa do electra i rave partija, a Omegaritam je svoja dva desetljeća živio kao kameleon, u raznim bojama istoga tijela glazbe, kao label, organizator nekih od najboljih partija koje si imao čast loviti po domaćim podijima, kao izdavač Techno.hr magazina – prvog hrvatskog elektroničkog časopisa koji je izdan u 4 broja.

Plesalo se kroz desetljeća uz ekipu kao što su Laurent Garnier, Jeff Mills, Plastikman, Luke Slater, Terry Francis, Umek, Oxia, Jel Ford, Westbam, Marusha, Kevin Saunderson, Derrick May, Stacey Pullen, Tim Taylor, a Carl Cox je na Gripama 2004. posramio veće metropole.

WESTBAM
Pravim imenom, Maximilian Lenz, kao DJ se prvi put pojavljuje još 1983. i od tada je njegova karijera u usponu. Osoba koja je kao DJ zastupao Njemačku na otvaranju Olimpijskih Igara u Seoulu, suorganizator prestižnih Mayday-a i Loveparade-a događaja, producent s ogromnim brojem izdanih albuma, kako solo, tako i u suradnji s velikim imenima svjetske elektroničke glazbene scene od kojih su mnoga dugo vremena harala svjetskim top listama. DJ koji već godinama nastupa svugdje po Americi, Europi, Japanu, definitivno je jedna od rijetkih megazvijezda današnjice. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada njemačkih i svjetskih kulturnih časopisa i udruženja. Dugogodišnji producentski rad i brojni DJ nastupi i kontakti s publikom te drugim glazbenim kolegama, rezultirale su posebnim glazbenim stilom – kombinacijom techna i electra s čim se ponovno proslavio i učvrstio na svjetskim glazbenim top ljestvicama (1999. Beatbox Rocker).

Na Omegaritmovom posljednjem partiju 9.09. u Aurori sviraju i njegov domaćin Pero-Fullhouse, koji je još pozvao u goste lokalne snage Edy C., Chuby, Jolly Joke i Zorro.

Više detalja pratite na Facebook stranici eventa.