Garage in July objavili digitalno EP izdanje “Sjaj u blatu”

Podijeli objavu

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, objavio je EP ‘Sjaj u blatu’. Osnovani 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci sa slavonske ravnice stvaraju i praše prljavi i iskreni rock ‘n’ roll i to će činiti dok god su živi – duh Delte živi i u Slavoniji!

Garage in July su Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika), a dosad su objavili EP ‘Samo ljubav i rock ‘n’ roll’, ‘Live at ‘RIBA’ (Slušaj Najglasnije!) te LP-jeve ‘7’ i ‘Imaš li strasti?!’ (Dirty Mojo Records).

Na pjesmi ‘Buntovnik ljubavi’ gostovao je Damir Trkulja Šiljo

Snimanje, miks i produkciju ovog izdanja (osim pjesme ‘Buntovnik ljubavi’ koja je snimana u studiju Borisa Fishera) uradio je bliski suradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac (studio Croatia Recordsa). ‘Trijem za ples’, posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi nas, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje gdje je trijem za ples – prljavo, prljavije, rock ‘n’ roll! Na pjesmi ‘Buntovnik ljubavi’ gostovao je Damir Trkulja Šiljo iz Gatuza dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi ‘Samo pusti’.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a osim spomenutih tu su i: ‘Močvarni psi’, ‘Boogie jedne šibice’, ‘Feniks’, ‘Ne govori (revisited)’ i ‘Ostat’ ću mlad’! Naslovnica albuma je crno-bijela fotografija Bojanovog oca s prijateljima, a priča glasi kako su za vrijeme služenja vojske skinuli uniforme i okupali se u bari – par desetljeća kasnije oni sjaje u blatu na naslovnici albuma benda Garage in July! Rock ‘n’ roll je krik protiv uniformi, vapaj za slobodom koji ne poznaje granice i upravo zato Delta može oživjeti u Slavoniji jer sve je to dio iste nezaustavljive energije koja se prenosi svakim novim rifom i udarom bubnja, i ovi momci to sjajno rade!