Galaš iz 30zone objavio prvi samostalni singl – videospot je već ušao u YouTube Trending

by lis 30, 2023Domaća glazba, Vijesti

Reper Galaš, javnosti poznatiji kao član hip-hop dua 30zona, objavio je svoj prvi samostalni singl. Riječ je o pjesmi Propušteni pozivi, duetu s trap ikonama KUKU$, čiji prateći videospot je u manje od 24 sata od objave dosegnuo i Top 20 poziciju domaćeg YouTube Trendinga.

Ovom pjesmom Galaš ujedno najavljuje i svoj prvi samostalni album, a novi singl objavio je neposredno pred koncert 30zone, 27. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Produkciju singla potpisuju Iso Miki, Matko Bobić, Mário Flxw, KId Greer, dok su a prateći videospot zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

Svoju glazbenu priču Galaš je započeo upravo kao dio 30zone, vodećeg domaćeg underground rap dua, u kojem mu društvo pravi i Shin, koji je također od ranije predstavio i svoja solo izdanja. Iza sebe kao duo imaju tri studijska albuma, milijunske brojke slušanosti i pregleda na pjesmama i spotovima poput “Debili” ili “ROMALI”, a kroz četiri godine djelovanja ostvarili su zamijećeni uzlet na regionalnoj glazbenoj sceni, nakon što ih je šira javnost upoznala i kroz njihove pjesme koje su se našle u hit naslovu “Južni vetar”.

Kao 30zona, svoje energične nastupe u ovoj su godini već predstavili nizom nastupa u regiji – od Demo Festa u Banja Luci, Sea Star Festivala u Umagu do Drita iz Osijeka, a kraj godine priveli su kraju najvećim samostalnim nastupom, 27. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ovo im je bio drugi po redu solo nastup u ovom kultnom zagrebačkom koncertnom prostoru.